AcasăStiri generaleSector 4: Noul campus din curtea Liceului Tehnologic 'Dacia' a fost inaugurat

Sector 4: Noul campus din curtea Liceului Tehnologic ‘Dacia’ a fost inaugurat

Noul campus din curtea Liceului Tehnologic ‘Dacia’ a fost inaugurat luni, valoarea investiţiei fiind de 54 de milioane de lei, dintre care 15 milioane de lei de la bugetul local şi restul prin Programul Operaţional Regional.

Clădirea existentă a liceului, dată în funcţiune în urmă cu mai bine de 30 de ani, a fost complet reconfigurată, reabilitată şi modernizată. Cu un regim de înălţime de S+P+3E şi o suprafaţă de 1.245 mp, noul campus este alcătuit din mai multe corpuri de clădire pentru învăţământul preşcolar, gimnazial şi liceal.

Colegiul dispune de: 22 de săli de clasă, 5 ateliere, 4 laboratoare, 3 cabinete de curs. Alături de acestea, în campus au fost construite două cămine pentru elevi, o sală de sport, precum şi o sală multifuncţională.

Cele două cămine au în total 75 camere de cazare. Elevii au la dispoziţie o cantină în care vor putea lua masa, ce este pregătită în bucătăria celor două cămine.

În sala multifuncţională, cu o capacitate de peste 400 de locuri, elevii vor putea susţine mini recitaluri, piese de teatru, proiecţii de filme etc. Pentru activităţile sportive, elevii au la dispoziţie o sală de sport complet renovată, precum şi două terenuri de sport în aer liber.

Noul campus are o capacitate de 750 de elevi.

Primarul Sectorului 4, Daniel Băluţă, a declarat că până duminică toate şcolile vor fi pregătite să-i primească pe elevi. ‘Vom avea absolut tot ceea ce e necesar pentru un proces educaţional corect în condiţii de pandemie’, a dat asigurări edilul.

Potrivit acestuia, în ultimii 4 ani, autoritatea locală a investit aproape de 100 milioane de euro din bani europeni în educaţie, sănătate, infrastructură şi mediu.

Daniel Băluţă a menţionat că îşi propune să continue să facă investiţii din fonduri europene.

‘Avem nevoie de investiţii în educaţie şi vorbim de o sumă de peste 100 milioane de euro. (…) Sperăm să primim finanţare pentru toate unităţile şcolare, atât pentru consolidare, acolo unde e cazul, renovare, cât şi pentru dotare’, a mai declarat edilul.

El a menţionat că are nevoie de investiţii din fonduri europene şi în domeniile: infrastructură, mediu, sănătate, digitalizare.

Victor Negrescu, europarlamentar şi vicepreşedinte al Comisiei pentru Cultură şi Educaţie din cadrul Parlamentului European, a spus că banii europeni reprezintă probabil singura şansă pentru dezvoltarea României.

‘În perioada următoare sunt foarte mulţi bani pentru zona de educaţie, o să avem un program dedicat educaţiei de aproape 2 miliarde de euro înscris într-un program mai amplu, ‘Educaţie şi ocupare’, în valoare de aproximativ 5 miliarde de euro, şi e important cât mai repede să reuşim să finalizăm discuţiile cu prietenii noştri de la Comisia Europeană pentru a începe implementarea programelor operaţionale pentru noul program de finanţare. De asemenea, există finanţări disponibile direct la nivel european. Avem Programul Erasmus şi aici Parlamentul European, şi cu sprijinul Comisiei Europene, a reuşit să obţină o suplimentare a fondurilor. Vorbim de 28 miliarde de euro, din care 30% merg pe zona de investiţii în programe, proiecte de infrastructură’, a explicat Negrescu.

Ramona Chiriac, şefa Reprezentanţei Comisiei Europene în România, a afirmat că UE sprijină ţara noastră în domeniul educaţiei şi că tinerii merită toate oportunităţile pentru a-şi dezvolta întregul potenţial de a modela viitorul Uniunii şi pentru a prospera în contextul tranziţiei spre verde şi spre digital.

Citește și:

Activează Notificările OK No thanks