AcasăStiri generaleSector 6: Campanie de testare gratuită Babeş Papanicolau organizată de Institutul Oncologic...

Sector 6: Campanie de testare gratuită Babeş Papanicolau organizată de Institutul Oncologic Bucureşti

Institutul Oncologic Bucureşti, prin unitatea mobilă de testare, organizează din 22 iunie o campanie de testare gratuită Babeş Papanicolau în Sectorul 6, potrivit unui comunicat al autorităţii locale transmis, miercuri, AGERPRES.

În perioada 22 – 25 iunie, femeile sunt aşteptate cu un act de identitate pentru a realiza testul Babeş Papanicolau gratuit la Centrul de Sănătate ‘Sfântul Nectarie’.

Testarea va continua şi în intervalul 28 iunie – 2 iulie, în cartierul Giuleşti – Sârbi, iar unitatea mobilă va fi parcată pe strada Răsadniţei, nr. 59. Intervalul orar este 11,00 – 16,00, cu posibilitatea de prelungire, dacă există paciente.

Testul este o investigaţie nedureroasă şi importantă pentru sănătate. Totodată, este necesar ca pacientele să nu fi avut niciodată o boală oncologică ginecologică. Probele sunt lucrate la Institutul Oncologic Bucureşti şi interpretate de medicii Institutului, iar rezultatele se dau tipărite direct pacientei. În cazul descoperirii unei boli oncologice, pacienta poate fi tratată la Institutul Oncologic Bucureşti.

Campania este dedicată tuturor femeilor cu vârsta cuprinsă între 25 – 64 ani şi este derulată în parteneriat cu Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sector 6 şi Centrul de Sănătate ‘Sfântul Nectarie’.

Acţiunea face parte din Programul Naţional de Depistare Precoce a Cancerului de Col, susţinut de Ministerul Sănătăţii, şi vizează depistarea leziunilor precursoare, incipiente sau chiar maligne ale colului uterin.

În România, în fiecare an se înregistrează peste 4.000 de cazuri noi de cancer de col uterin. 7,5% din totalul cazurilor la nivel european provin din ţara noastră. Rata mortalităţii la noi este cea mai ridicată din Europa şi de patru ori mai mare decât media. Unul dintre motive este faptul că testarea nu este realizată anual, iar celulele canceroase sunt depistate prea târziu. Realizarea regulată a controlului asigură depistarea precoce a celulelor anormale de la nivelul colului uterin, prevenind astfel formarea celulelor canceroase. Conform statisticilor puse la dispoziţie de INSP, cancerul de col reprezintă a patra cauză de mortalitate prin cancer la femei la nivel mondial, arată sursa citată.

Citește și:

Activează Notificările OK No thanks