Elevii de la Şcoala Gimnazială nr. 168, ale cărei corpuri de clădire urmează să fie demolate în vederea realizării unei instituţii de învăţământ moderne, ar urma să înveţe în construcţii modulare.
O hotărâre în acest sens a fost aprobată în şedinţa de joi a Consiliului Local Sector 6. Prin aceasta, se solicită Consiliului General al Municipiului Bucureşti împuternicirea expresă ca Sectorul 6 să efectueze toate operaţiunile tehnico-juridice necesare pentru dezlipirea terenului în suprafaţă de 14.137 mp, situat în Calea Giuleşti nr. 56, în două loturi distincte. Un lot, în suprafaţă de 2.544 mp, se va transmite în administrarea Consiliului Local Sector 6, cu destinaţia de teren folosit pentru amplasarea construcţiilor modulare provizorii. Alt lot, în suprafaţă de 11.593 mp, cu destinaţia de parc-spaţiu verde, se va transmite tot în administrarea Consiliului Local al Sectorului 6, în vederea desfăşurării activităţilor necesare pentru amenajarea şi întreţinerea spaţiului public urban şi a infrastructurii aferente acestuia.
În referatul de aprobare, semnat de viceprimarul Alexandru Gâdiuţă, se reaminteşte că Şcoala Gimnazială nr. 168 a fost inclusă într-un proiect derulat de Ministerul Educaţiei, cu finanţare de la Banca Mondială. Astfel, sediile unităţii şcolare din str. Alizeului nr. 9 şi Calea Giuleşti nr. 7 urmează să fie demolate pentru a construi ‘clădiri moderne, care să corespundă exigenţelor impuse de standardele actuale în domeniu’.
Se menţionează că în cazul imobilului din Calea Giuleşti nr. 56 poate fi asigurat atât spaţiul necesar amplasării construcţiilor modulare, cât şi posibilitatea racordării acestor construcţii la reţelele de utilităţi publice din zonă, fără a fi afectat spaţiul verde aferent parcului existent.
În 2022, Consiliului General al Capitalei şi-a dat acordul pentru scoaterea din funcţiune, casarea, demolarea şi valorificarea corpurilor de clădire de la Şcoala Gimnazială nr. 168 situate în Str. Alizeului nr. 9 şi Calea Giuleşti nr. 7.
Potrivit unui comunicat transmis de Ministerul Educaţiei în aprilie 2022, clădirea din zona Giuleşti-Sârbi datează din anul 1898, nu are facilităţi favorabile învăţării şi prezintă risc seismic ridicat. De asemenea, subsolul şcolii se inundă frecvent, rezultând mucegai, care, combinat cu o ventilaţie inadecvată, implică pericole pentru sănătate.
Cheltuielile pentru construirea unei noi şcoli vor fi suportate de către Ministerul Educaţiei, prin proiectul finanţat de BIRD.