AcasăStiri generaleSector 6: O finanţare nerambursabilă de un milion de lei va fi...

Sector 6: O finanţare nerambursabilă de un milion de lei va fi acordată ONG-urilor care se ocupă de mediu, sport şi sănătate

Consiliul Local Sector 6 a aprobat, marţi, acordarea unei finanţări nerambursabile de un milion de lei organizaţiilor nonguvernamentale care au ca domeniu de activitate protejarea mediului, educaţia sportivă pentru copii şi adolescenţi, campaniile de sănătate şi educaţie contraceptivă pentru adolescenţi şi tineri.

Actul normativ adoptat cu 16 voturi ‘pentru’ şi şase abţineri aprobă programul anual propriu pentru acordarea de finanţări nerambursabile de la bugetul local al Sectorului 6 pentru activităţi nonprofit de interes local în 2023.

Programul, în valoare totală de un milion de lei, este intitulat ‘Mediu, Sport şi Sănătate în Sectorul 6’ şi este dedicat susţinerii iniţiativelor societăţii civile care au ca scop protejarea şi promovarea intereselor copiilor, adolescenţilor şi tinerilor, în special aparţinând grupurilor defavorizate.

Eligibile pentru a aplica la acest program sunt organizaţii neguvernamentale nonprofit din România. Proiectele se vor derula exclusiv în Sectorul 6, în beneficiul comunităţii locale.

În cadrul programului se disting trei priorităţi de finanţare: protejarea mediului, prin derularea de activităţi de sprijin, inclusiv educarea şi conştientizarea tinerilor, adolescenţilor şi copiilor – 250.000 de lei; creşterea atractivităţii educaţiei fizice şi a sporturilor de echipă, în vederea stimulării dezvoltării fizice şi psiho-sociale a copiilor şi adolescenţilor, în special din mediile defavorizate din Sectorul 6 – 500.000 de lei; educarea şi conştientizarea adolescenţilor şi tinerilor cu privire la educaţia contraceptivă şi a prevenirii infectării cu boli cu transmitere sexuală şi promovarea unei atitudini de sprijin faţă de persoanele deja infectate, respectiv de combatere a formelor de discriminare – 250.000 de lei.

Valoarea minimă a grantului pentru un proiect aferent priorităţii referitoare mediu este de 20.000 de lei, iar cea maximă nu poate depăşi 60.000 de lei.

Valoarea minimă a grantului pentru un proiect aferent priorităţii legate de sport se cifrează la 25.000 de lei, iar cea maximă nu poate fi mai mare de 100.000 de lei.

Valoarea minimă a grantului pentru un proiect aferent priorităţii privind sănătatea este de 20.000 de lei, iar cea maximă nu poate depăşi 50.000 de lei.

În cazul în care activităţile propuse în proiect presupun costuri mai mari decât finanţarea solicitată, beneficiarii vor asigura diferenţa necesară din surse proprii. Contribuţia proprie a solicitantului, de minim 10% din valoarea totală a finanţării, va fi indicată în bugetul proiectului aferent cererii de finanţare.

‘Proiectul acesta este doar un anunţ de intenţie al Primăriei Sectorului 6 că va urma un proiect de finanţări nerambursabile pe Legea 350. Avem obligaţia asta conform legii, într-un termen de 30 de zile de la aprobarea bugetului, să facem public acest anunţ. El ulterior va fi publicat inclusiv în Monitorul Oficial, cel mai probabil colegii noştri vor reveni în plen cu regulamentul pentru finanţări, deci, vor exista reguli şi condiţii clare de eligibilitate pentru cei care vor dori să aplice. Va exista o comisie care va analiza proiectele’, a declarat viceprimarul Sectorului 6 Mihaela Ştefan.

Citește și:

Activează Notificările OK No thanks