AcasăStiri generaleSector 6: Şcoala nr. 168 urmează să fie demolată şi reconstruită; Consiliul...

Sector 6: Şcoala nr. 168 urmează să fie demolată şi reconstruită; Consiliul Local cere acordul CGMB

Consiliul Local al Sectorului 6 a aprobat vineri o hotărâre prin care cere acordul Consiliului General al Capitalei pentru scoaterea din funcţiune, casarea, demolarea şi valorificarea a trei corpuri de clădire de la Şcoala Gimnazială nr. 168 din Str. Alizeului nr. 9, urmând să fie construită o nouă şcoală.

Obiectivul este cuprins în proiectul ‘Şcoli mai sigure, incluzive şi sustenabile’, implementat de Guvernul României prin Unitatea de Management de Proiect pentru Modernizarea Reţelei Şcolare şi Universitare, finanţat de către Banca Internaţională pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare, parte a Băncii Mondiale.

Scoaterea din funcţiune, casarea, valorificarea şi demolarea construcţiilor vor fi aduse la îndeplinire de către Consiliul Local al Sectorului 6 prin Administraţia Şcolilor Sector 6.

În nota de fundamentare se arată că suprafaţa terenului este de 2.860 mp, iar clădirea şcolii a fost construită în anul 1898.

‘Experţii care au contribuit la elaborarea proiectului au considerat clădirile şcolare construite înainte de 1920 ca fiind cele mai vulnerabile la daune în urma unui cutremur, urmate de cele construite 1920-1950 şi apoi şcolile construite în perioada 1950-1970, având în vedere modificarea normelor şi normativelor în construcţii. În plus, anul de construcţie al imobilului a fost luat în considerare pentru a da prioritate şcolilor cu nevoi de eficienţă energetică, medii moderne de învăţare, ventilaţie’, menţionează sursa citată.

Se mai precizează că şcoala nu dispune de cabinete medicale, laboratoare, cancelarie, sală de lectură.

‘Programul îşi propune să accesibilizeze unităţile de învăţământ, astfel încât şi copiii cu dizabilităţi să poată fi integraţi în învăţământul de masă. În clădirea Şcolii nr. 168 din str. Alizeului nr 9 învaţă 134 elevi, în două schimburi, îndrumaţi de 5 cadre didactice şi 4 persoane din categoria personalului auxiliar’, se mai arată în document.

Cheltuielile pentru construirea unei noi şcoli vor fi suportate de către Ministerul Educaţiei, prin proiectul finanţat de BIRD. Din tema program înaintată de Ministerul Educaţiei rezultă că noua construcţie va permite învăţarea într-un singur schimb şi creşterea numărului de elevi ai şcolii. Unitatea va fi dotată cu 4 cabinete pentru personalul administrativ: director, secretariat, cancelarie, contabilitate, personal administrativ şi un cabinet medical cu izolator. Se vor adăuga şi două laboratoare (fizică-chimie-biologie şi TIC).

Citește și:

Activează Notificările OK No thanks