AcasăStiri generaleŞedinţă CGMB: Proiecte pentru asigurarea căldurii la Spitalul Colentina şi amplasarea a...

Şedinţă CGMB: Proiecte pentru asigurarea căldurii la Spitalul Colentina şi amplasarea a 40 de staţii de încărcare electrice, pe ordinea de zi

Proiecte pentru asigurarea agentului termic la Spitalul Colentina, pentru amplasarea a 40 de staţii de încărcare electrice în Bucureşti, dar şi privind acordarea titlului de cetăţean de onoare lui Dumitru Prunariu urmează să fie dezbătute de către consilierii generali ai Capitalei joi, de la ora 10,00.

Pe ordinea de zi figurează 89 de proiecte de hotărâre şi alte patru ar putea fi introduse pe ordinea de zi suplimentară. Printre acestea se numără:

* Un proiect care prevede ‘realizarea unui back-up’ pentru asigurarea agentului termic la Spitalul Colentina. Valoarea totală a investiţiei este de 2.241.683 lei fără TVA, iar sursa de finanţare o reprezintă bugetul propriu al Municipiului Bucureşti, prin Administraţia Spitalelor şi Serviciilor Medicale Bucureşti. Scenariul propus constă în instalarea unei surse de back-up centralizate şi a unor sisteme de preparare a apei calde pentru încălzire şi apă caldă de consum pentru fiecare pavilion în parte. Aceasta presupune instalarea a trei cazane de apă caldă pe gaze naturale într-o centrală termică amplasată într-o clădire uşoară în proximitatea PT Balş.

* Încheierea unui protocol de colaborare între Administraţia Străzilor şi Compania Municipală Energetica Servicii, în vederea amplasării a 40 de staţii pentru încărcarea maşinilor electrice în parcările publice din patrimoniul Municipiului Bucureşti. Administraţia Străzilor va asigura locurile necesare staţiilor de încărcare şi va emite avizul de amplasament în termen de cinci zile de la primirea solicitării din partea Companiei Municipale Energetica. Compania va asigura staţiile de alimentare şi dotările necesare, fiind direct răspunzătoare pentru modul de funcţionare al acestora. Potrivit referatului de aprobare, Compania Energetica Servicii a demarat procedura de achiziţie a celor 40 de staţii pentru încărcarea maşinilor electrice.

* Regulamentul de amplasare a staţiilor de încărcare a autovehiculelor electrice. În raportul de specialitate este invocată ‘amploarea solicitărilor’ venite din partea unor instituţii, autorităţi, persoane fizice sau persoane juridice pentru a instala astfel de staţii. În zonele protejate, în parcelările monument şi în cazul imobilelor clasate monument istoric, amplasarea staţiilor de încărcare va fi permisă, dacă, prin dimensiuni, formă sau amplasare, nu alterează caracteristicile arhitecturale şi ambientale ale zonei. În zonele protejate este interzisă amplasarea staţiilor pe faţadele clădirilor şi în spaţiile verzi. iar propunerea de amplasare trebuie să se subordoneze caracteristicilor fondului construit fără afectarea resursei culturale.

* Titlul de cetăţean de onoare al Capitalei urmează să îi fie conferit lui Dumitru Prunariu, singurul român care a zburat în spaţiul cosmic. Potrivit referatului de aprobare, propunerea a venit din partea Asociaţiei Cadrelor Militare Femei în Rezervă şi Retragere ‘Slt. Ecaterina Teodoroiu’. La data de 14 mai 1981, Dumitru-Dorin Prunariu a participat la misiunea SOIUZ 40 din cadrul programului spaţial ‘lntercosmos’ şi a petrecut în spaţiul cosmic 7 zile, 20 de ore şi 42 de minute. La momentul zborului, Dumitru Prunariu a fost cel de-al 103-lea cosmonaut al lumii, iar de atunci numărul acestora a crescut la peste 450.

* Preluarea în administrare de către Administraţia Spitalelor şi Serviciilor Medicale a terenului situat în Şoseaua Pipera nr. 55 şi nr. 63-65, precum şi a documentaţiei tehnico-economice privind realizarea Spitalului Metropolitan, în vederea realizării acestei investiţii. Potrivit referatului de aprobare, municipalitatea are ca obiectiv execuţia unui spital metropolitan conform standardelor europene.

* Municipiul Bucureşti urmează să încheie un memorandum cu UNICEF România, în vederea participării la Initiaţiva Localităţi Prietene ale Copiilor (ILPC). Astfel, Municipiul Bucureşti va colabora cu reprezentanţa UNICEF şi alţi actori relevanţi în vederea realizării unei analize a situaţiei drepturilor copilului, dar şi a formulării unui plan de acţiune pentru a deveni Localitate Prietenă a Copiilor. ‘Planul de acţiune va include obiective clare, indicatori de impact, valori de de referinţă, un buget, un calendar clar şi criterii pentru recunoaşterea ca ‘Localitate Prietenă a Copiilor’ de către Comitetul Naţional de Coordonare’, prevede memorandumul.

* Municipiul Bucureşti urmează să încheie un acord de colaborare cu Organizaţia Internaţională pentru Migraţie (OIM). Acordul vizează inclusiv accesarea fondurilor externe nerambursabile, pe componenta azil, migraţie şi integrare, destinate autorităţilor locale. De asemenea, în cadrul mandatelor lor şi în funcţie de resursele disponibile, Municipiul Bucureşti, prin Serviciul Integrare Multiculturală, şi OIM vor acţiona în strânsă colaborare şi vor organiza consultări cu privire la toate problemele de interes comun. Acordul va avea o durată de 15 ani.

* Încheierea unui acord de parteneriat între Primăria Capitalei cu Asociaţia Centrul Step by Step pentru Educaţie şi Dezvoltare Profesională, în vederea înfiinţării a două centre PrimoHUB pentru joc, învăţare competenţe parentale în cadrul programului ‘2022 ECD Intervention’. Fiecare centru va avea o capacitate de 20 de locuri pentru copiii refugiaţi din Ucraina şi pentru copiii români aflaţi în situaţii vulnerabile, cu vârste de la 3 luni la 7 ani. În cele două centre, vor fi organizate activităţi de îngrijire şi învăţare prin joc pentru cei mici, precum şi activităţi pentru părinţi. În baza protocolului, Direcţia Generală de Asistenţă Socială va pune la dispoziţie cele două spaţii şi personalul aferent şi va identifica beneficiarii programului. Valoarea totală a proiectului este de 200.000 de euro, câte 100.000 pentru fiecare centru, iar finanţarea este asigurată cu fonduri de la bugetul local şi fonduri puse la dispoziţie de UNICEF.

* Pentru ordinea de zi suplimentară este propus un proiect care prevede eficientizarea şi modernizarea sistemului de iluminat public pe 34 artere, printre care Bd. N Titulescu, Bd. Banu Manta, Bd. Beijing, Bd. Aerogării, Bd. 1. I. de la Brad, Şos. Gh. lonescu Siseşti, Şos. Pantelimon, Bd. N. Grigorescu, Bd. Aviatorilor, Cal. Giuleşti, Bd. Constructorilor, Cal. Crângaşi, Şos. Alexandriei, Cal. Rahovei, Cal. Floreasca, Şos. Pipera, Bd. Expoziţiei, Cal. Plevnei, Bd. Lacul Tei, Bd. 1 Decembrie 1918, Şos. Chitilei, Şos. Bucureşti-Târgovişte, Şos. Grozăveşti, Bd. Geniului. Acesta ar urma să fie finanţat în cadrul Programului privind creşterea eficienţei energetice a infrastructurii de iluminat public, finanţat din Fondul pentru Mediu. Proiectul va avea o valoare totală de 49.984.484 lei (inclusiv TVA), iar cheltuielile neeligibile care ar urma să fie achitate de la bugetul local sunt în cuantum de 315.218 lei.

* Încheierea acordului de cooperare şi prietenie între Municipiul Bucureşti şi Municipiul Lisabona (Portugalia). Conform acestuia, părţile se angajează să stimuleze comunicarea, colaborarea şi schimbul de informaţii, de cunoştinţe şi de experienţă, îndeosebi în domeniile economic, social şi cultural; totodată, să favorizeze conlucrarea, promovând participarea părţilor la reuniuni, zile tematice, cursuri şi evenimente similare.

* Pe ordinea de zi suplimentară ar putea fi introdus şi un proiect care vizează modificarea indicatorilor tehnico-economici pentru achiziţia a 100 de troleibuze cu autonomie. Astfel, se propune: modificarea valorii estimate, în sensul aplicării procentului de 19% TVA la valoarea de 3.250.000 lei troleibuz. Totodată, capacitatea minimă de transport urmează să fie redusă de la 96 la 85 de pasageri, astfel încât să se asigure respectarea principiului egalităţii de şanse între posibili ofertanţi. De asemenea, reducerea capacităţii de transport este justificată prin posibilitatea de suplimentare a numărului/masei bateriilor care vor asigura autonomia de minim 20 de kilometri a troleibuzului, cu încadrarea în masa maximă autorizată a vehiculului.

Citește și:

Activează Notificările OK No thanks