Sediul Corului Madrigal, o clădire cu o arhitectură deosebită, construită în urmă cu aproape 100 de ani, va fi deschis publicului, gratuit, pe 14 mai, cu ocazia Nopţii Muzeelor.
Construcţia, situată pe Aleea Dealul Mitropoliei nr. 11, se încadrează în categoria vilelor unicat ce caracterizează Bucureştiul de început de secol XX, cu o arhitectură originală ce îmbină elemente bizantine, gotice, neo-româneşti, dar şi inserţii inspirate din culele olteneşti, se arată într-un comunicat transmis, marţi, de Corul Naţional de Cameră ‘Madrigal – Marin Constantin’.
Dincolo de estetica edificiului, publicul va putea face o incursiune în istoria şi evoluţia Corului Madrigal, ilustrată prin expoziţii de costume, fotografii, partituri şi alte elemente de referinţă pentru memoria acestui ansamblu coral.
Experienţa vizitatorilor va fi completată vizual de scenografia de lumini care va îmbrăca venerabila clădire de pe Dealul Mitropoliei şi mai ales sonor, prin recitalurile corale susţinute de peste 200 de copii din corurile Programul Naţional Cantus Mundi, precizează sursa amintită.
Vila Sacha Roman, actualul sediu al Corului Naţional de Cameră ‘Madrigal – Marin Constantin’ şi al Programului Naţional Cantus Mundi, realizată după planurile arhitectului Albert Popper, a fost construită în 1924 de către juristul şi publicistul român Sacha Silberman Roman (1885 – 1967), personalitate notabilă a Bucureştiului interbelic, care a deţinut pentru o perioadă şi funcţia de secretar al lui Nicolae Titulescu, se mai arată în comunicatul citat.
Accesul vizitatorilor în clădire în Noaptea Muzeelor va fi gratuit, între 18,00 şi 22,00, în grupuri de maximum 10 persoane.