AcasăStiri generaleSelecţie de filme despre transformarea oraşelor, la Festivalul de Film UrbanEye, în...

Selecţie de filme despre transformarea oraşelor, la Festivalul de Film UrbanEye, în perioada 9-13 noiembrie

O selecţie de filme despre transformarea oraşelor va fi prezentată la Festivalul de Film UrbanEye, în perioada 9-13 noiembrie, la Cinema Elvire Popescu şi Apollo 111, informează un comunicat transmis AGERPRES.

Pornind de la tema transformării pentru această ediţie a festivalului, UrbanEye aduce o secţiune specială care prezintă 100 de ani de plimbări prin Bucureşti în 21 de filme de arhivă.

‘Prin intermediul unor filme de ficţiune, documentare de montaj, filme-eseu, buletine de ştiri, filme coregrafice, filme experimentale ce au în centru Bucureştiul, programul încearcă nu doar să restituie un oraş aflat într-un continuu proces de schimbare, în funcţie de politicile regimurilor care s-au succedat la conducere, ci şi faţete diferite ale acestuia, aşa cum s-au reflectat ele, în timp, prin viziunile unor cineaşti mai mult sau mai puţin cunoscuţi’, au spus cei doi curatori ai festivalului, Ana Szel şi Andrei Rus.

Cele 21 de filme de arhivă sunt prezentate în cadrul a cinci programe de difuzare, care vor rula la Cinema Elvire Popesco şi Apollo 111, între 10-13 noiembrie.

Festivalul a lansat şi campania ’10 pentru Bucureşti’ în care a invitat şi ONG-uri şi instituţii să vorbească, din perspectiva lor, despre transformarea oraşului.

Reprezentanţi din 10 ONG-uri şi instituţiii care contribuie la o dezvoltare sănătoasă a Bucureştiului au răspuns pentru UrbanEye la întrebări despre ce consideră că funcţionează şi ce nu, ce este de păstrat, ce este de schimbat şi cum poate fi mai bine, în cadrul campaniei ’10 pentru Bucureşti’, se arată în comunicat.

Biletele pot fi achiziţionate de pe www.Eventbook.ro.

Festivalul de Film UrbanEye este un proiect al asociaţiei ARTA în dialog, co-finanţat de Administraţia Fondului Cultural Naţional, de Ordinul Arhitecţilor din România din Timbrul Arhitecturii şi de Primăria Municipiului Bucureşti prin ARCUB în cadrul ‘Programului Bucureşti afectiv 2022’.

Citește și:

Activează Notificările OK No thanks