Combaterea violenţei domestice şi cunoaşterea bunelor practici din diverse ţări în acest domeniu a constituit, joi, tema întâlnirii preşedintelui Senatului, Anca Dragu, cu 26 de ambasadori acreditaţi la Bucureşti.
‘Violenţa domestică este un fenomen care se întâmplă în toată lumea. Tocmai de aceea, am vrut să discutăm despre cele mai bune practici pe care le-au aplicat diferite ţări, cele mai bune măsuri pentru a combate acest fenomen. Vorbim, în primul rând, de a identifica violenţa domestică, pentru a le convinge pe victime că trebuie să ia atitudine, nu trebuie să tacă, apoi de a proteja victimele violenţei directe şi indirecte. O atenţie specială trebuie să o acordăm copiilor care sunt victime ale violenţei domestice. Vorbim apoi de procesul de reintegrare şi reeducare al agresorilor şi, în cele din urmă, de integrarea socială a victimelor violenţei domestice’, a afirmat Dragu, după întâlnire.
Ea a explicat că întrevederile pe care le are săptămânal cu diverşi ambasadori fac parte din diplomaţia parlamentară şi sunt generate şi de faptul că a preluat relativ recent funcţia de preşedinte al Senatului şi diplomaţii vin în vizite de prezentare.
‘Există la nivelul Parlamentelor din lumea întreagă grupuri de prietenie între state. Poate nu s-a vorbit în spaţiul public despre diplomaţia parlamentară, diplomaţia economică, dar sunt lucruri care se întâmplă continuu. Nu trebuie, în niciun caz, să le dăm o tentă conspiraţionistă. (…) Discut despre COVID, despre subiecte economice, încerc să identific posibilităţi de investiţii’, a adăugat Anca Dragu.