Departamentul pentru responsabilitate Socială Comunitară şi Grupuri Vulnerabile – Guvernul României şi Plan International organizează, marţi, la Senat, conferinţa internaţională ‘Învăţând din experienţă, pregătim viitorul – Consolidarea sistemului românesc de educaţie şi servicii sociale prin schimb de experienţă şi de bune practici’, manifestare dedicată educaţiei incluzive şi integrării copiilor vulnerabili şi refugiaţi din România.
În cadrul conferinţei, se va pune accent pe transferul de know-how pentru experţii şi persoanele care lucrează în domeniu, profesorii şi specialiştii din educaţie şi protecţia copilului vor avea ocazia să înveţe modele de incluziune aplicate şi testate în alte ţări pentru sistemul de educaţie şi protecţie a copilului, se precizează într-un comunicat al Senatului, transmis luni AGERPRES.
În deschidere vor lua cuvântul preşedintele Senatului, Florin Cîţu, şi Alina Gorghiu, vicepreşedinte al Senatului.
Potrivit sursei citate, conferinţa are loc în contextul în care sunt mii de copii refugiaţi din Ucraina pentru care, cel puţin o vreme, ţara noastră le-a devenit ‘acasă’, experţii prezenţi la conferinţă urmând să abordeze subiecte cheie şi modele de bună practică despre incluziune sub toate aspectele ei.
‘Metodele şi tehnicile incluzive destinate practicienilor noştri din România sunt un element cheie al saltului calitativ pe care ni-l dorim în educaţie şi în serviciile sociale destinate copiilor. Această conferinţă oferă prilejul de a intra în contact cu experţi de prestigiu la nivel internaţional şi de a avea acces la resurse importante în cele două domenii’, conform aceluiaşi comunicat.
Mădălina Turza, consilier de stat în cadrul Cancelariei Prim-ministrului, şef al Departamentului şi coordonator strategic al asistenţei umanitare a refugiaţilor, împreună cu CEO-ul Plan International, Stephen Omollo, vor susţine o conferinţă de presă marţi, la ora 9,40, în foaierul sălii de plen a Senatului.
La conferinţă sunt invitaţi lideri internaţionali din domeniul educaţiei incluzive şi integrarea copiilor vulnerabili şi refugiaţi.