test
AcasăStiri generaleSenat/Radu Oprea: Vaccinurile anti-COVID comandate, ce se dovedesc a fi inutile astăzi,...

Senat/Radu Oprea: Vaccinurile anti-COVID comandate, ce se dovedesc a fi inutile astăzi, înseamnă o risipă a banului public

Liderul grupului PSD din Senat, Radu Oprea, consideră că prin comenzile de vaccinuri anti-COVID care se dovedesc ‘inutile’ astăzi a fost risipit banul public.

‘Pe foarte mulţi dintre colegii noştri câteodată îi loveşte amnezia şi uită de unde am plecat şi o perioadă de vreo doi ani lipseşte din calendar. Am plecat de la 373 de miliarde. Atât era datoria publică în 2019. Apoi au venit 172 de miliarde, încă o dată 76 de miliarde. Şi, dacă vă întrebaţi de ce ne împrumutăm – şi pentru a reuşi să plătim datoriile făcute. Sigur că probabil atunci când v-aţi gândit să comandaţi nişte vaccinuri care se dovedesc a fi inutile astăzi, înseamnă o risipă a banului public, v-aţi gândit să ajutaţi deficitul, v-aţi gândit cumva să îl sprijiniţi pe ministrul Finanţelor Publice şi să creaţi un deficit mai mare. Sunt convins că domnul Câciu va face faţă tuturor provocărilor’, a afirmat Radu Oprea, miercuri, în plenul Senatului, la ‘Ora Guvernului’, unde este prezent ministrul Finanţelor, Adrian Câciu, la solicitarea grupului parlamentar al USR.

Liderul social-democraţilor din Senat a apreciat ‘discursul profesionist al ministrului Câciu’, ‘plin de date’, şi a subliniat efortul Ministerului Finanţelor Publice împreună cu al Băncii Naţionale a României de a avea un curs stabil.

‘Ascultând cu maxim interes discursul dumneavoastră, m-am gândit că l-aţi invitat pe domnul Câciu pentru că nu aţi putut să îl invitaţi pe domnul guvernator, pentru că inflaţia, dobânzile sunt parte dintre atribuţiile Băncii Naţionale a României. Taxe noi? Care taxe noi? (…) Nimeni din Ministerul Finanţelor Publice nu a inventat nicio taxă nouă. (…) Trebuie apreciat efortul pe care l-a făcut Ministerul Finanţelor Publice împreună cu Banca Naţională a României de a avea un curs stabil. Stabilitatea cursului sprijină capitalul românesc’, a adăugat Oprea.

Senatorul neafiliat Diana Iovanovici-Şoşoacă i-a transmis social-democratului Radu Oprea că a ajuns la o concluzie similară cu a ei în privinţa vaccinurilor. ‘Mă bucur că aţi ajuns şoşocar. Când am menţionat aceste lucruri despre vaccinuri, mi-aţi închis microfonul şi aţi dispus o sancţiune împotriva mea pentru adevăruri spuse despre vaccinurile pe care şi dumneavoastră acum le observaţi şi aţi ajuns la concluzia mea. Vă anunţ că sancţiunea a fost anulată de Curtea de Apel Bucureşti’, a afirmat Şoşoacă.

Radu Oprea i-a replicat: ‘Eu pot fi doar Oprea şi atât, pentru că perspectiva noastră asupra vaccinurilor este complet diferită. Sunt vaccinat cu trei doze. Deci inutilitatea este în alt sens decât acela pe care îl înţelegeţi dumneavoastră’.

Ministrul Finanţelor, Adrian Câciu, participă miercuri la dezbaterea ‘Ora Guvernului’ din plenul Senatului, la solicitarea grupului parlamentar USR, tema fiind ‘Perspectiva deteriorării puterii de cumpărare a românilor, a finanţelor publice şi a echilibrelor macroeconomice ale României’.

Citește și:

Activează Notificările OK No thanks