AcasăPoliticaSenatorul Diana Şoşoacă: Avem nevoie de o Biserică puternică, în jurul căreia...

Senatorul Diana Şoşoacă: Avem nevoie de o Biserică puternică, în jurul căreia să ne adunăm şi care să ne adune în aceste vremuri cumplite

Cancelaria Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române a anunţat, joi, 29 februarie 2024, că Arhiepiscopul Tomisului, IPS Teodosie, va fi sancționat pentru acţiunile din ultima perioadă, cu „dojană sinodală scrisă”. El a fost găsit vinovat de „răzvrătire, indisciplină şi presiune publică”. Dacă va recidiva, va fi trimis în faţa Consistoriului Arhieresc Prim. În acest context, Diana Șoșoacă și-a exprimat punctul de vedere, scrie bzi.ro.

Arhiepiscopul Tomisului a afirmat, vineri, 1 martie 2024, că nu vorbeşte acum despre înfiinţarea Mitropoliei Tomisului şi a menţionat că este o perioadă în care ne pregătim de postul cel mare şi în fiecare zi ne rugăm. Președintele S.O.S. România l-a apărat pe Înalt Prea Sfinţitul Teodosie și a menționat că din păcate biserica s-a politizat.
„Nu vreau să aduc prejudicii BOR. BOR trebie să-şi facă curăţenie în sânul ei. E arhicunoscută colaborarea mea cu IPS Teodosie din timpul pandemiei. Biserica e foarte politizată, s-au făcut polii de putere. Eu când am fost în Austria am vorbit unei adunări într-o sală de spectacole. Le-am adresat nişte lucruri frumoase, nu politice, a sărit de sus BOR ca să-l marginalizeze pe bietul preot de atunci. A fost un festival al unor oameni veniți din Maramureş, am vorbit şi eu atunci. Nu avea nicio legătură cu biserica, preotul, era închiriată sală. Mi-au sărit în cap că se politizează biserica. Dar ei când dau premii PSD-iștilor cum e? Simion a primit diplomă că a apărat creștinismul. La Sf. Andrei şi Sf. Parascheva nu l-a văzut nimeni, la Sf. Dumitru nici atât. Biserica dă diplome senatorilor şi deputaţilor PNL, PSD și AUR. Voi v-ati băgat în politică”, a transmis Diana Șoșoacă.
Senatorul de Iași a transmis la BZI LIVE că Mitropolia Iași dă patriarhul României. De asemenea, Diana Șoșoacă a discutat despre subiectul Arhiepiscopiei Tomisului care se dorește să devină Mitropolie.
„Acum patriarhul este dat de Mitropolia Iaşi pentru că este cea mai veche. Cea mai veche e cea din Dobrogea. Cândva Arhiepiscopia Tomisului a fost mitropolie. În Dobrogea este peştera Sf. Andrei, el e cel care a creştinat România. Este evident că este complet legal demersul lui Teodosie de a face din Arhiepiscopia Tomisului mitropolie. Evident, fiind cea mai veche din ţară va da următorul patriarh. De aici distrugerea lui. Există oameni şi oameni, unii ţin cu el, alţii cu alţii în funcţie de calcule şi afinităţi sufleteşti, bisericeşti. Teodosie adună mulţi credincioşi, e adulat în Dobrogea și e susţinut din toată ţara. E singurul care este adulat de cea mai mare parte a credincioșilor români. Nimeni nu are susţinerea lui IPS Teodosie. Poporul îl vrea, dar nu-l vor ei. Aceeaşi situaţie ca la mine. Există această luptă, ieri a fost Sf. Sinod în care sunt membri mitropoliţii şi ceilalţi care au analizat comportamentul lui Teodosie, dar s-au trezit cu atacuri la domnul Bănescu. Bănescu este un USR-ist, globalist, soroșist. Este un om erudit, intelectual, cu vocabular, dar nu a făcut decât să denigreze prin cuvinte pompoase, limbaj elevat, l-a denigrat pe Teodosie. Face pe filosoful. A adus prejudicii BOR. Oamenii nu spun preoţilor ce cred, dar la nivel naţional Bănescu este urât de poporul român. Ura s-a răsfrânt asupra BOR şi patriarhului care în opinia mea putea să aibă un comportament incisiv împotriva autorităților. El a ales altă cale că e non stop cu autorităţile pe cap, dar nu trebuie să uiţi că tu că patriarh trebuie să păstoreşti turma Domnului, nu a cretinilor din politică. A făcut multe greşeli patriarhul. Dacă BOR mai supraviețuiește şi mai e iubită i se datorează lui Teodosie”, a spus senatorul de Iași.
Diana Șoșoacă a transmis felicitări Sf. Sinod pentru decizia luată împotriva lui Vasile Bănescu, purtător de cuvânt BOR. De asemenea, parlamentarul a explicat că România poate fi refăcută doar cu ajutorul bisericii.

 

„Atunci când a fost să luaţi atitudine, să ne deschideţi bisericile, să ne daţi curaj şi speranţă nu ați făcut-o, doar o unică voce a existat cea a lui IPS Teodosie. Lumea nu uită. În timpul războiului din Ucraina, unicul din BOR care a luat atitudine a fost Teodosie. Că e de acord cu anumite lucuri din punct de vedere obiectiv despre Rusia şi Putin i-au adus renumele de putinist. Este o ţară care ar putea să-şi exercite nişte forţe care să facă praf România sau să o ridice. Nu vă deranjează că există unul Biden şi SUA care v-au sclavizat, ci doar că Șoșoacă şi Teodosie vă prezintă o situaţie obiectivă asupra a ce se întâmplă. La nivelul Sinodului au existat discuţii foarte mari, Teodosie a solicitat să i se dea statutul de mitropolie. Bănescu îl jignea pe Teodosie execrabil. Ăsta merita o palmă peste bot. Am intervenit eu cu o declaraţie politică în Parlament la un moment dat, când politicul a luat atitudine și a ieşit patriarhul şi a îndemnat la pace şi iertare. Ştiau că va escalada tot. Ceea ce întâmplă acolo este inacceptabil, luaţi labele de pe Teodosie. Cum a fost cu expoziţia mizerabilă de la Palatul Dacia şi am oprit-o, era o blasfemie la adresa lui Iisus şi Maica Domnului. Am făcut declaraţie politică în care am luat atitudine asupra pasivităţii Patriarhiei Române. Atunci a depus Patriarhia plângere penală împotriva expoziţiei. Acel expozant a fost amendat şi nu i s-a mai permis artei să facă orice. Pe mine asta m-a interesat. Urmărim principii şi schimbări fundamentale. Este vorba de schimbare. În acest context felicit atitudinea lui Teodosie, îl asigurăm că suntem alături de Sfiinţa Sa. Este normal să existe mitropolie la Constanța şi vom ajuta să se instaureze ordinea firească. Nu mă interesează cine va fi patriarh. Din punct de vedere juridic i se ia mitropolia Dobrogea un drept pe care îl are.

Ceea ce mi-a dat efectiv satisfacţie a fost faptul că în timpul Sf. Sinod, Sinodul s-a întors împotriva lu Bănescu. S-a dat hotărâre, Bănescu îşi poate exprima punctul de vedere, dar opiniile sale nu mai reprezintă opinia BOR. Felicitări Sf. Sinod, meritaţi să fiţi iubiţi şi îmbrăţişaţi. În sfârşit aţi reuşit să faceţi acest lucru, s-a tăiat pisica în două. 2024 este anul tranşărilor. S-a început curăţenia în BOR, felicit biserica pentru ce a făcut Sf. Sinod. Felicitări, aşa trebuie. Şansele noastre se măresc şi devin majoritare. România nu poate fi refăcută decât cu biserica. România e un stat creat prin intermediul preoților şi bisericii. Înainte oamenii se adunau în jurul bisericii, le construiau. Preoţii erau cei mai importanţi oameni, erau cu carte, îi învăţau şi conduceau pe alţii. Clopotul era cel care anunţa venirea pericolului, înălța şi dădea curaj. Felicitări Sf. Sinod. Domnule Bănescu altă dată toate acele mojicii, atacuri mizerabile, limbaj suburban, ce ţie nu-ţi place, altuia nu-i face. Altă dată să fii român, creştin ortodox, nu să distrugi şi să îţi baţi joc de liniştea bisericii. Avem nevoie de o biserică puternică care să ne ajute să facem faţă acestor ticăloşi”, a conchis Diana Șoșoacă.

Articolul Senatorul Diana Şoşoacă: Avem nevoie de o Biserică puternică, în jurul căreia să ne adunăm şi care să ne adune în aceste vremuri cumplite apare prima dată în Ecopolitic.

Sursa: Ecopolitic.ro

Citește și:

Activează Notificările OK No thanks