AcasăPoliticaSenatorul Diana Şoşoacă: Este o încălcare a suveranităţii ţării şi o trădare...

Senatorul Diana Şoşoacă: Este o încălcare a suveranităţii ţării şi o trădare trecerea comenzii Armatei Române către trupele străine prezente pe teritoriul naţional; solicit referendum privitor la construirea de baze militare străine în România

Senatoarea de Iași și liderul partidului S.O.S. România, Diana Șoșoacă, spune că este total inacceptabil, anticonstituţional şi o încălcare flagrantă a suveranităţii ţării încredinţarea comenzii Armatei României trupelor străine prezente pe teritoriul naţional, scrie bzi.ro.

„Având în vedere acțiunile din ultimele luni, este mai mult decât evident faptul că România va intra în război fățiș, ceea ce este de neacceptat. Nu vom accepta vreodată ca poporul român să se sacrifice într-un război care nu ne aparține, doar pentru că așa ni se comandă de la Bruxelles sau Washington. Mai întâi a apărut pregătirea spitalelor de război, urmată de stoparea demisiilor din Armată prin transformarea soldaților în subofițeri, urgentarea construirii spitalelor militare politraumă și acordarea unor restanțe salariale polițiștilor, la care nici nu mai sperau. Mita pentru acceptare, dar care sunt sigură că nu va fi îndeajuns.

Ultimul indiciu al pregătirii de război a României este și cel mai izbitor, dat fiind faptul că MApN a elaborat, brusc, un proiect al Legii Apărării naționale a României, pe motiv că trebuie să adaptăm legislația, că am intrat în NATO și în UE. Am intrat în NATO și UE acum aproximativ 20 de ani, dar este foarte interesant că ne amintim acum. Oare de ce acest proces de schimbare a conducerii militare, exact acum? Când ar trebui să milităm toți pentru pace? Pentru că nu dumneavoastră veți merge la război, ci oamenii obișnuiți pe care îi omorîți cu zile! Cum vă permiteți și de unde aveți dvs mandat să ne aruncați în război?

În proiectul de lege se prevede că, în cadrul misiunilor și operațiilor desfășurate împreună cu forțele aliate sau de coaliție, Ministerul Apărării Naționale, prin Statul Major al Armatei, poate transfera comanda operațională sau controlul operațional al forțelor puse la dispoziție, la nivel operativ sau tactic, comandantului aliat sau de coaliție care conduce misiunea sau operația respectivă sau primește comanda operațională sau controlul operațional al forțelor străine, în condițiile prevăzute în transferul de autoritate, care se realizează conform procedurilor stabilite în baza tratatelor la care România este parte.

„Procedurile și condițiile pentru transferul de autoritate se stabilesc prin hotărâre a Consiliului Suprem de Apărare a Țării. În situațiile manifestării riscurilor și amenințărilor militare, constatate de Consiliul Suprem de Apărare a Țării, poate fi ridicată gradual capacitatea de luptă operațională a forțelor destinate apărării constituite pe timp de pace”, se arată în proiectul legislativ.

Ce faceți dumneavoastră cu țara noastră? Cum este posibil să dați conducerea armatei, să cedați suveranitatea și independența României unui partener strategic, care și-a înființat baze militare pe pământul românesc, ceea ce înseamnă capitularea României și transformarea noastră într-o colonie? Cine v-a dat dumneavoastră ordinul, ca acordul nu-l aveți, de a ceda România? Nici nu ma interesează numele puterii care ne preia, ceea ce este important este că ați trădat România! Unde este referendumul pentru aceste transformări și schimbări?
SOLICIT REFERENDUM NAȚIONAL PENTRU CA POPORUL SĂ DECIDĂ DACĂ DOREȘTE BAZE MILITARE ALE UNEI ȚĂRI SAU/ȘI ALE NATO PE PĂMÂNTUL ROMÂNESC, PRECUM ȘI DACĂ ESTE DE ACORD CA ROMÂNIA SĂ INTRE ÎN RĂZBOI ȘI SĂ SE IMPLICE ÎN RĂZBOIUL RUSO-UCRAINEAN! ESTE A PATRA CERERE PENTRU REFERNEDUM PE CARE O FORMULEZ! SOLICIT RĂSPUNS URGENT!

Pentru asigurarea conducerii unitare, pe timpul stării de asediu, al stării de mobilizare sau a stării de război, în fiecare județ și în municipiul București se va înființa, prin hotărâre a Consiliului Suprem de Apărare a Țării, funcția de comandant militar.

Potrivit proiectului de act normativ, forțele destinate apărării se compun din forțele armate, în care intră Armata Română, Jandarmeria, SRI, DGPI a MAI, SPP și STS, și forțele de protecție, formate din Poliția Română, Poliția de Frontieră, IGSU, Inspectoratul General pentru Imigrări, Inspectoratul General de Aviație a MAI și Administrația Națională a Penitenciarelor. Pe timpul stării de asediu, al stării de mobilizare și al stării de război, forțele de protecție din MAI, încadrate ca funționari publici cu statut special, se miliarizează.

”Militarizarea structurilor MAI la starea de asediu, mobilizare sau război va genera o serie de avantaje operaționale esențiale în ceea ce privește crearea unei imagini strategice integrate, capacitatea de coordonare a forțelor și de planificare a acțiunilor. Totodată, va crește capacitatea de integrare a forțelor MAI, în cadrul dispozitivelor constituite în interiorul teritoriului națiuonal și va asigura un grad ridicat de interoperabilitate și complementaritate a acțiunilor în raport cu forțele militare, pe timpul diferitelor misiuni de asigurare a securității și protecției populației”, se precizează în nota de fundamentare a proiectului.

Conform proiectului legislativ, Parlamentul României va aproba angajarea unor capabilități militare și nonmilitare pe teritoriul statului român sau în afara acestuia, pentru contracararea amenințărilor hibride, la propunerea președintelui României, după consultarea Consiliului Suprem de Apărarea Țării. Președintele poate dispune, la propunerea prim-ministrului, măsurile necesare pentru protejarea cetățenilor români aflați în pericol în afara teritoriului național. ”Transformările mediului global de securitate sunt caracterizate de accentuarea interdependențelor și impredictibilităților, precum și de dificultatea de a delimita riscurile și amenințările de tip clasic de cele hibride. Adoptarea legii este necesară și din perspectiva armonizării cadrului normativ incident domeniului apărării, precum și din necesitatea abordării apărării naționale în contextul apărării colective în cadrul Alianței Nord-Atlantice și a Politicii de Securitate și Apărare Comună a Uniunii Europene”, susține MApN.

Vă aduc la cunoștință că Parlamentul României nu va aproba, ci va decide dacă va angaja capabilități militare și nonmilitare, că nu este obligat să vă aprobe toate inepțiile și trădările! Parlamentul este cel care decide, și ar decide conform propriei conștiințe, dacă nu ați fi căpușat aproape tot Parlamentul și nu i-ați fi șantajat pe parlamentari (cei mai mulți) ca să voteze cum comandați dumneavoastră, cei de la putere, uitând că se întoarce roata.

SOLICIT SĂ ÎNCEPEȚI IMEDIAT DEMERSURILE PENTRU PACE LA NIVEL INTERNAȚIONAL, MAI ALES CĂ SUBSEMNATA SUNT INIȚIATORUL UNICULUI DEMERS PENTRU PACE, ”NEUTRALITATE PENTRU ROMÂNIA, PACEA DE LA BUCUREȘTI”. ROMÂNIA TREBUIE SĂ RĂMÂNĂ NEUTRĂ ÎN ACEST CONTEXT, IAR AICI TREBUIE SĂ FIM ELVEȚIA BALCANILOR! NU AVEM NEVOIE SĂ FACEM INTERESELE AMERICANILOR ȘI ALE NICINUNEI ALTE PUTERI, CARE PE UNDE SE DUC, LASĂ ÎN URMĂ NUMAI MOARTE ȘI DISTRUGERE! NU VĂ VĂM PERMITE SĂ NE BĂGAȚI ÎNTR-UN RĂZBOI CARE NU NE APARȚINE! POPORUL ROMÂN NU ESTE SCLAVUL NIMĂNUI!””, spune Diana Şoşoacă, conform bzi.ro.

Articolul Senatorul Diana Şoşoacă: Este o încălcare a suveranităţii ţării şi o trădare trecerea comenzii Armatei Române către trupele străine prezente pe teritoriul naţional; solicit referendum privitor la construirea de baze militare străine în România apare prima dată în Ecopolitic.

Sursa: Ecopolitic.ro

Citește și:

Activează Notificările OK No thanks