AcasăPoliticaSenatorul Diana Şoşoacă: „Iohannis, ai 6 case, nu ai unde locui? Mai...

Senatorul Diana Şoşoacă: „Iohannis, ai 6 case, nu ai unde locui? Mai vrei şi un palat, din taxele şi impozitele românilor pentru care nu ai făcut absolut nimic, pentru două persoane? Ai şi buncăr antiatomic?”

Diana Șoșoacă, senator de Iași, a discutat la BZI LIVE despre vila ce i se pregătește lui Klaus Iohannis, după ce-și va încheia mandatul de președinte al României, scrie bzi.ro.

„Unicul parlamentar care a făcut interpelare am fost eu. Legea permite fiecărui preşedinte să i se acorde o locuinţă de la RA APPS până la sfârşitul vieţii ca fost preşedinte al României. În acest scop se alocă o vilă, evident. Au luat o vilă de pe Aviatorilor, a fost sediul PNL și ALDE acolo, a cărei renovare şi recompartimentare costă 8 milioane de euro”, a transmis Diana Șoșoacă.

Președintele S.O.S. România a precizat recent faptul că renovarea si recompartimentarea vilei în care va sta Klaus Iohannis costă 8 milioane de euro, în timp ce vilei lui Traian Băsescu i-au trebuit doar 300.000 de euro. Senatorul de Iași a dezvăluit că șeful de la Cotroceni va avea și buncăr antiatomic.

„Ca o paralelă, vila în care s-a mutat Băsescu a avut nevoie de o reabilitare de 300.000 euro. Vila care a fost acordată lui Iohannis şi familiei sale, deci pentru 2 oameni, are 1265 mp suprafaţa locuibilă. Ai subsol, parter şi un etaj. Teren au 1100 mp. În buricul târgului, lângă Guvern. De ce a fost nevoie de această investiţie? De nu poţi locui la tine acasă? De ce trebuie să mai înnebuneşti statul român, înțelegeam de avea 10 copii, dar aşa 2 persoane? În 6 case nu găseşti unde să stai şi trebuie să stai pe spatele românilor şi așa că 10 ani nu ai făcut nimic. Cine a ales această vilă? Am întrebat că nu ştiu şi vreau să aflu. Licitaţia a fost  prin atribuire directă. S-a făcut un împrumut și se pune gaj. Pune contractul cu RA APPS ca gaj pentru renovare. Modalitatea de atribuire a contractului şi valoarea nu apar. Partonul Bog’Art a ridicat noul sediul al SPP. Proprietatea de pe Aviatorilor are 3 imobile. Sunt oameni care stau în garsoniere de 15 mp şi el are circa 10 vile în spaţiul ăla. Eu am întrebat care e modalitatea şi valoare, motivul pentru care nu apar cele două pe portalul achiziţiei publice, motivele pentru care a fost aleasă firma Bog’Art şi nu alta, motivul pentru care s-a ales această vilă şi cine a solicitat? Care e motivul pentru care unui fost preşedinte i se atribuie o vilă de 1000 de mp? Când faci contractul cu RA APPS trebuie să menţioneze membrii familiei care locuiesc acolo. Vreau să ştiu îmbunătăţirile acestei vile. Am întrebat dacă nu există o altă vilă. Am solicitat Corp de Control de la institutiiile menţionate, Primăria Bucureşti, Ministerul Justiției, intervenţia Avocatului Poporului, Curtea de Conturi a României. Voi formula şi o plângere penală că m-am săturat de toate mizeriile astea. Iohannis îşi face buncăr antiatomic la vila respectivă”, a conchis senatorul de Iași.

Articolul Senatorul Diana Şoşoacă: „Iohannis, ai 6 case, nu ai unde locui? Mai vrei şi un palat, din taxele şi impozitele românilor pentru care nu ai făcut absolut nimic, pentru două persoane? Ai şi buncăr antiatomic?” apare prima dată în Ecopolitic.

Sursa: Ecopolitic.ro

Citește și:

Activează Notificările OK No thanks