Acasă93Sezonul sărbătorilor de iarnă a fost deschis oficial la Braşov; 1,2 milioane...

Sezonul sărbătorilor de iarnă a fost deschis oficial la Braşov; 1,2 milioane de luminiţe- aprinse pe străzi

Mii de oameni au luat cu asalt, joi, Piaţa Sfatului din Braşov, unde, în cursul serii, a avut loc ceremonia de deschidere a iluminatului festiv de sărbători.

Pe lângă momentul în care ornamentele din bradul cu o înălţime de 26 de metri au prins culoare, acesta fiind decorat de câteva mii de luminiţe, primăria le-a pregătit braşovenilor şi turiştilor un show de lasere oferit de Showmasters şi un concert Horia Brenciu & HB Orchestra.

Totodată, participanţii au putut să bea un ceai, ciocolată caldă sau un vin fiert la căsuţele amenajate în cadrul Târgului de Crăciun, care a fost deschis tot joi.

‘Avem cel mai frumos brad de Crăciun’, a afirmat primarul Allen Coliban, care a aprins cele 1,2 milioane de beculeţe din oraş.

Decoraţiuni luminoase au fost instalate în centrul istoric, pe bulevardele principale ale oraşului şi în mai multe parcuri, precum şi în brazii de Crăciun din Piaţa Sfatului şi din Piaţeta Sfântul Ioan. În alte 80 de locuri din oraş sunt amplasaţi pomi de Crăciun din instalaţie LED.

Pentru a reduce cheltuielile cu energia electrică, Primăria Braşov a anunţat că iluminatul festiv va avea un program adaptiv, fie prin oprirea iluminatului pe marile bulevarde, fie prin reducerea fluxului luminos, între orele 01,00 – 06,00 (noaptea).

Operatorul local de transport a suplimentat numărul autobuzelor pentru a face faţă fluxului crescut de călători.

Citește și:

Activează Notificările OK No thanks