Sibiu: A fost inaugurată o nouă creşă în municipiul Mediaş, pentru 60 de copii

0
307

Un număr de 60 de copii cu vârste de până la doi ani beneficiază începând de vineri de o nouă creşă în municipiul Mediaş, care a presupus o investiţie de peste 4 milioane de lei, potrivit unui comunicat de presă remis AGERPRES.

‘Vineri, 2 decembrie 2021, a avut loc prezentarea oficială a unei noi creşe din Mediaş, strada George Topârceanu nr. 14, în prezenţa primarului municipiului, dl Gheorghe Roman şi a membrilor echipei de implementare. Instituţia a fost înfiinţată în cadrul proiectului ‘Educaţie antepreşcolară, premisă pentru dezvoltare comunitară în Municipiul Mediaş’, cofinanţat din Fondul social european, prin Programul Operaţional Capital Uman 2014-2020, al cărui contract a fost semnat în luna februarie 2021, cu Ministerul Investiţiilor şi Proiectelor Europene. Scopul principal al proiectului a constat în înfiinţarea unei creşe, în cadrul căreia un număr maxim de 60 de copii, cu vârste de până la doi ani, vor beneficia de servicii de educaţie antepreşcolară. Instituţia şi-a deschis recent porţile şi funcţionează într-o clădire special reparată şi reabilitată, pentru a răspunde cerinţelor educaţionale specifice acestei grupe de vârstă’, se arată în comunicatul de presă al Primăriei Municipiului Mediaş.

Potrivit sursei citate, valoarea totală eligibilă a proiectului este de 4.095.898,50 lei, din care valoarea cofinanţării Uniunii Europene este de 3.481.513,73 lei, valoarea eligibilă nerambursabilă din bugetul naţional este de 532.466,70 de lei, iar contribuţia proprie este de 81.918,07 lei.

‘După cum se ştie, Mediaşul desfăşoară în momentul de faţă proiecte pe fonduri europene şi guvernamentale de aproximativ 200 de milioane de euro. Prezentul proiect a luat naştere în urma unor discuţii pe care le-am avut cu colegii mei de la Direcţia de Asistenţă Socială, iar astăzi am putut să constat că părinţii sunt majoritatea mulţumiţi de locul în care urmează să îşi trimită copiii. Astfel de proiecte vor mai fi derulate în oraş, se ştie că a mai fost aprobat un proiect prin care vom construi o creşă şi în cartierul Vitrometan, urmând să înceapă anul viitor. Nu pot decât să îi felicit pe toţi părinţii care au ales să îşi aducă copiii la această creşă, iar medieşenilor le transmit, tuturor, că este important să aibă încredere că ceea ce am promis se va realiza. Nu întotdeauna lucrurile se întâmplă aşa cum îmi doresc, dar cu siguranţă mă voi ţine de toate promisiunile şi vom realiza toate proiectele pe care le avem în lucru’, a declarat primarul municipiului Mediaş, Gheorghe Roman.

Sursa: AGERPRESS