Sibiu: Aproape 80 de paturi în plus la Spitalul Judeţean pentru pacienţii cu COVID-19

0
33

Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) Sibiu are, începând de miercuri, cu 78 mai multe paturi pentru bolnavii cu COVID-19 care nu au nevoie de ATI, informează un comunicat de presă remis AGERPRES.

‘Vă informăm că, începând de azi, 20 octombrie 2021, secţiile medicale ale SCJU Sibiu pot prelua pacienţi Covid pozitiv care au nevoie de internare. În acest sens, spitalul a primit avizul Direcţiei de Sănătate Publică Sibiu pentru modificarea structurii organizatorice temporare a unităţii. Modificarea aduce un plus de 78 de paturi destinate pacienţilor infectaţi cu SARS-CoV-2. Astfel, SCJU Sibiu dispune în total de 154 de paturi Covid pe secţii şi 34 de paturi ATI-Covid. Măsura este implementată cu scopul de a optimiza procesul de asigurare a serviciilor medicale pentru pacienţii Covid, în condiţiile creşterii numărului de infectări din judeţ. În continuare, facem apel către populaţie să respecte măsurile de siguranţă şi să se vaccineze pentru a putea stopa şi acest val al pandemiei’, a transmis SCJU Sibiu.

Miercuri dimineaţa, înaintea extinderii capacităţii pentru pacienţii cu COVID-19, în acest spital erau 112 bolnavi cu această maladie, dintre care 89 nevaccinaţi, potrivit Direcţiei de Sănătate Publică. AGERPRES / (AS – autor: Isabela Paulescu, editor: Marius Frăţilă)

Sursa: AGERPRESS