AcasăStiri generaleSibiu: Cazare şi locuri de muncă pentru refugiaţii ucraineni, oferite de Muzeul...

Sibiu: Cazare şi locuri de muncă pentru refugiaţii ucraineni, oferite de Muzeul ASTRA

Muzeul ASTRA din Sibiu, cel mai mare muzeu în aer liber din România, a anunţat, luni, că asigură cinci locuri de muncă şi un număr similar de locuri de cazare pentru refugiaţi ucrainieni care au lucrat în domeniul cultural, informează un comunicat de presă remis AGERPRES.

‘Prin programele noastre de valorizare a patrimoniului material şi imaterial, putem, în condiţiile legii, să asigurăm 5 locuri de muncă pentru refugiaţii din Ucraina, mai ales pentru cei care au lucrat în sectorul cultural. Vom gândi alături de aceştia un program cultural menit să comunice valorile culturii tradiţionale din Carpaţii Europei şi vom reconstrui împreună o gospodărie de hahol (vechii ucraineni) din Delta Dunării. Vrem ca acest demers să fie simbolul păcii, al bunei vecinătăţii şi al speranţei de mai bine! Precizăm că putem asigura cazarea la Cabana Hostel Diana, unitate de cazare a Muzeului ASTRA situată în Muzeul în aer liber din Dumbrava Sibiului. Aşa vom arăta că unitatea noastră, a fiinţelor umane, învinge orice tentativă de distrugere a valorilor comune. Rugăm pe această cale ca toţi cei implicaţi în a ajuta refugiaţii să ne ajute cu informaţii şi să transmită mai departe propunerea noastră’, a declarat directorul general al Muzeului ASTRA, Ciprian Ştefan.

Sibienii care doresc să doneze alimente nepersisabile, haine, încălţăminte şi produse de igienă pentru refugiaţi, o pot face şi la Muzeul în aer liber, la Hostel Diana.

‘De asemenea, punem la dispoziţia celor care vor să ajute cu donaţii în haine şi încălţăminte pentru toate vârstele, produse alimentare neperisabile, produse de igienă personală (adulţi şi copii) sau alte obiecte utile/ necesare, un spaţiu aferent de la intrarea numărul 3 din Muzeul ASTRA, la Hostel Diana. Totodată, vom asigura transportul acestor donaţii acolo unde nevoia este mai mare. Încă din anul 2016, Muzeul ASTRA a pornit un program ambiţios de valorizare a comunităţilor etnice din România. Multiculturalismul, comunicarea acestuia şi conştientizarea vizitatorilor impune noua dezvoltare şi viitoarea moştenire a ASTREI pentru generaţiile care vin. Europa trece printr-o criză şi toţi trebuie să luptăm ca ea să fie anihilată, iar noi ca instituţie de cultură, venim în întâmpinarea ei cu un arsenal imbatabil. E datoria noastră să arătăm că răul tot timpul este învins cu arma păcii, a iubirii de aproape şi că prin cultură unim popoare! Doamne ajută!’, a mai spus directorul Ciprian Ştefan.

Cei interesaţi să ajute refugiaţii ucrainieni prin intermediul muzeului sibian, pot folosi următoarele numere de telefon de contact: 0751166517 şi 0756 085768. AGERPRES / (AS – autor: Isabela Paulescu, editor: Marius Frăţilă)

Citește și:

Activează Notificările OK No thanks