Sibiu: Pârtiile de la Arena Platoş Păltiniş se vor deschide sâmbătă

0
468

Pârtiile de la complexul Arena Platoş din staţiunea Păltiniş se vor deschide sâmbătă, dacă temperaturile nu vor creşte în următoarele zile, potrivit unui comunicat remis AGERPRES.

‘În cazul în care temperaturile nu se vor schimba în următoarele zile, instalaţiile de producere a zăpezii vor lucra la capacitate maximă, iar sâmbătă este probabil ca Arena Platoş Păltiniş să deschidă porţile noului sezon. Anunţul oficial va fi făcut în a doua parte a acestei săptămâni’, se arată în comunicatul administratorilor pârtiei.

Deocamdată pe pârtiile din staţiunea Păltiniş nu se poate încă schia din cauza temperaturilor mai ridicate înregistrate în ultima perioadă.

Unul din iniţiatorii proiectului Arena Platoş, Andy Fazekas, fost campion naţional la snowboard de 12 ori, a explicat recent, pentru AGERPRES, că este nevoie ca temperatura să coboare la minus trei grade pentru ca tunurile să poată produce zăpada artificială necesară.

Înainte de deschiderea sezonului de schi la Păltiniş, cei de la Arena Platoş au găzduit în weekend, pe o singură pârtie, primul concurs din această iarnă, la care au participat unii dintre cei mai buni snowboarderi şi freeschiori din România.

Deşi încă nu se poate schia, turiştii îşi pot cumpăra skipass-urile pentru Arena Platoş, online, de pe site-ul arenaplatos.ro.

‘Preţurile skipass-urilor în acest sezon variază în funcţie de perioadă. În perioada de vârf de sezon, cartelele de zi sau de weekend vor costa 120 de lei pentru adulţi, 115 pentru studenţi şi 100 pentru copii. În extrasezon, acestea vor costa între 70 şi 90 de lei’, se arată în comunicatul de presă.

În staţiunea Păltiniş se înregistrează luni, un strat de trei centimetri de zăpadă naturală, potrivit meteorologilor. AGERPRES / (AS – autor: Isabela Paulescu, editor: Marius Frăţilă)

Sursa: AGERPRESS