Acasă55Simion (AUR): Nu trebuia liberalizată în felul acesta piaţa energiei, pentru că...

Simion (AUR): Nu trebuia liberalizată în felul acesta piaţa energiei, pentru că au de profitat companii din Rusia

Liderul deputaţilor AUR, George Simion, l-a acuzat, luni, pe ministrul Energiei, Virgil Popescu, că este vinovat de închiderea mai multor mine şi firme româneşti, susţinând că nu trebuia liberalizată în felul acesta piaţa energiei pentru că ar avea de profitat companii din Rusia.

‘Domnul Virgil Popescu este vinovat. Să asculte domnul ministru Popescu cum plângeau nişte bărbaţi în toată firea la mina Crucea pe 2 septembrie, când au fost disponibilizaţi. Cum s-a închis ultima mină de uraniu şi cum noi acum două săptămâni, ca ţară, am dat 20 milioane de euro pe uraniu pentru Cernavodă către Kazahstan şi cum nu mai putem produce uraniu în România. Vorbim de securitate energetică şi domnul ministru a zis despre deschiderea reactoarelor 3 şi 4. Cum? În momentul în care aţi închis mina Crucea’, a afirmat Simion, la dezbaterea de la ‘Ora Guvernului’ pe tema creşterii preţurilor la energie.

El l-a acuzat pe ministrul Popescu că ar fi închis Termocentrala Mintia pentru a o vinde.

‘Nu avem alternative energetice în momentul acesta şi românii când ne vor întreba de ce plătim preţul ăsta la energie, pentru că este un domn Comănescu acolo şi, deşi nu recunoaşte domnul ministru, este prieten cu domnul ministru. De asta plătiţi, dragi români, de două ori sau de trei ori preţul la energie, de asta, dragi români, dacă nu ieşiţi în stradă, o să continue. Sâmbăta asta în Piaţa Universităţii o să vină şi minerii de la Crucea, şi de la Lupeni, minerii din Oltenia să spună adevărul despre domnul Popescu, care, chipurile, trebuia să liberalizeze piaţa de energie. Nu trebuia să liberalizeze domnul Popescu, nici domnul Iohannis piaţa energiei. Am citi tot ce au spus analiştii în ultima lună. Nu trebuia liberalizată în felul acesta piaţa energiei, pentru că au de profitat companii din Rusia’, a adăugat Simion.

Citește și:

Activează Notificările OK No thanks