test
Acasă55Simion (AUR): Suntem solidari cu profesorii; nu au existat infiltraţi, e o...

Simion (AUR): Suntem solidari cu profesorii; nu au existat infiltraţi, e o invenţie a celor care vor să oprească protestul

Preşedintele AUR, deputatul George Simion, a declarat miercuri că partidul pe care îl conduce este solidar cu acţiunea de protest a profesorilor, pe care o consideră ‘legitimă’.

El a precizat că informaţia privind infiltrarea unor membri AUR în sindicatele din învăţământ este o ‘invenţie a celor care vor să boicoteze sau să oprească’ greva.

‘Din partea sindicatelor am primit răspunsul clar pe care îl ştiam şi noi, că nu au existat infiltraţi şi asta este o invenţie a celor care vor să boicoteze, să oprească această acţiune de protest legitimă a profesorilor. Noi putem doar, ca partid politic, deşi nu mai este vorba despre bătălia politică şi despre partide aici, doar putem să ne manifestăm solidaritatea cu această acţiune de protest legitimă’, a precizat Simion la o conferinţă de presă, în contextul unei întrebări pe această temă.

Referindu-se la mitingul de joi, anunţat de sindicatele din învăţământ, liderul AUR i-a felicitat pe profesori că nu se lasă descurajaţi şi dau dovadă de ‘demnitate şi de unitate’.

‘Îi felicităm pe profesori pentru faptul că nu se lasă descurajaţi. Ei sunt sancţionaţi în momentul acesta material, nu li se mai acordă salariul şi sunt şantajaţi. Doamna Deca probabil speră să renunţe (profesorii – n.r.). Îi felicit pentru că nu au renunţat. În sfârşit, o dovadă de demnitate în spaţiul public şi de unitate’, a susţinut Simion.

Referitor la anunţul de intrare în grevă al altor categorii sociale, Simion a transmis că este ‘cât se poate de normal’ acest lucru, ţinând cont de faptul că oamenii nu mai au cu ce să îşi plătească facturile sau să-şi cumpere alimente.

‘E normal, inflaţia a crescut foarte mult, oamenii nu au cu ce să îşi mai plătească facturile, nu au cu ce să cumpere alimente, este cât se poate de normal. Soluţia generală sistemică e cea propusă de AUR: la primii 5.000 de lei, reducerea taxării pe muncă la 25%’, a conchis preşedintele AUR. AGERPRES /(AS – autor: Sorinel Peneş, editor: Cătălin Alexandru)

Citește și:

Activează Notificările OK No thanks