AcasăStiri generaleSoós Zoltán: Există din nou 'munţi' de gunoaie în Târgu Mureş; amenzi...

Soós Zoltán: Există din nou ‘munţi’ de gunoaie în Târgu Mureş; amenzi în valoare de 758.000 lei

Primarul din Târgu Mureş, Soós Zoltán, a anunţat, luni, că există din nou ‘munţi’ de gunoaie în oraş şi că operatorul de salubritate din municipiu a primit până acum 379 de amenzi în valoare totală de 758.000 de lei, pentru nerespectarea graficului de colectare a deşeurilor.

‘Poliţia Locală continuă să amendeze furnizorul de servicii de salubritate! Deşi, situaţia părea că s-ar fi îmbunătăţit uşor în ultimele săptămâni, există din nou ‘munţi’ de gunoaie. Colegii de la Poliţia Locală au dat până acum 379 de amenzi, în valoare totală de 758.000 de lei. Nu ascund faptul că sunt, în continuare, nemulţumit de activitatea furnizorului de servicii şi sunt supărat din cauza felului în care arată oraşul nostru. Am raportat deja, în mod repetat, acest lucru conducerii ADI Ecolect. Mai multe municipalităţi din zona 2 se confruntă cu probleme similare şi, din păcate, depindem de ADI Ecolect în această situaţie, ei fiind responsabili’, a arătat primarul din Târgu Mureş, pe Facebook.

Soós Zoltán a făcut apel la populaţie să semnaleze Poliţiei Locale punctele unde există încă deşeuri neridicate.

‘Colegii noştri fac tot posibilul să ajute furnizorul de servicii cu informaţii privind zonele cu probleme, dar în foarte multe cazuri sunt nevoiţi să dea amenzi. Facem tot ce ne stă în putinţă pentru a curăţa oraşul’, a subliniat Soós Zoltán.

Din cauza schimbării operatorului în cadrul Sistemului de Management Integrat al Deşeurilor Mureş, începând cu luna noiembrie, în zona 2 a Sistemului de Management Integrat al Deşeurilor Solide din judeţ, care cuprinde 19 unităţi administrativ-teritoriale, inclusiv municipiul Târgu Mureş, s-au semnalat întârzieri în ridicarea gunoiului, fiind luată în calcul inclusiv rezilierea contractului.

De cealaltă parte, operatorul de salubritate a precizat, într-un comunicat de presă, că de la începerea operării în zona a 2-a, ‘misiunea companiei s-a arătat foarte dificilă’ şi că ‘în urma propriilor investigaţii, staff-ul Brantner are suspiciuni serioase privind un boicot continuu, prin care curăţenia oraşului este compromisă în mod susţinut’.

‘De asemenea, cu ajutorul cetăţenilor de bună-credinţă, angajaţii firmei au identificat maşini din care se aruncă intenţionat cantităţi mari de deşeuri, în anumite locuri din oraş, sunt distruse sau răsturnate în mod constant containerele de deşeuri, sunt vandalizate punctele îngropate de colectare a deşeurilor din zona blocurilor. Pe această cale, staff-ul companiei face un apel către toţi locuitorii din Târgu Mureş, interesaţi de colectarea deşeurilor dar şi de curăţenia străzilor şi spaţiilor publice, în a semnala astfel de incidente, pentru a putea interveni rapid, alături de organele abilitate, aşa cum s-a procedat până acum. Toate aceste demersuri vor fi aduse la cunoştinţa instituţiilor abilitate şi dacă va fi cazul acestea vor face obiectul unor acţiuni în instanţă’, arăta firma Brantner, la o lună după preluarea operării, într-un comunicat de presă.

Citește și:

Activează Notificările OK No thanks