Free Porn
xbporn
AcasăStiri generaleSpecialistul DNA prins cu 6.000 de euro mită, trimis în judecată

Specialistul DNA prins cu 6.000 de euro mită, trimis în judecată

Nicolae Răzvan Despa, specialist în cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie, a fost trimis în judecată de procurorii anticorupţie, el fiind acuzat că a primit 6.000 de euro mită de la un om de afaceri în legătură cu atribuirea unui contract de achiziţie a unei drone de supraveghere.

Potrivit DNA, în perioada 15 septembrie – 16 noiembrie 2021, Nicolae Răzvan Despa ar fi pretins de la un om de afaceri (martor în cauză) suma de 15.000 euro şi, după mai multe ‘negocieri’, ar fi acceptat promisiunea sumei de 12.000 euro (plătibilă în două tranşe), în legătură cu îndeplinirea unui act ce intra în îndatoririle sale de serviciu.

Concret, banii respectivi ar fi fost pretinşi în legătură cu un contract de achiziţie publică pe care omul de afaceri intenţiona să îl încheie cu Direcţia Naţională Anticorupţie, în cadrul proiectului ‘Continuarea dezvoltării capacităţii tehnice a DNA în investigarea infracţiunilor împotriva intereselor financiare ale UE’, cofinanţat de OLAF în cadrul programului Hercule III Technical Asistance.

Potrivit unor surse judiciare, DNA intenţiona să achiziţioneze o dronă de supraveghere.

Pe 16 noiembrie, Nicolae Răzvan Despa a primit de la omul de afaceri 30.000 de lei (echivalentul a 6.000 de euro), ocazie cu care a fost prins în flagrant de DNA.

Ulterior, el a fost reţinut şi apoi arestat preventiv.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Bucureşti cu propunere de a se menţine măsura preventivă dispusă în cauză.

Citește și:

Activează Notificările OK No thanks