AcasăStiri generaleSpectacole ale Teatrului Naţional 'I.L. Caragiale' - cu 'casa închisă', la Chişinău

Spectacole ale Teatrului Naţional ‘I.L. Caragiale’ – cu ‘casa închisă’, la Chişinău

Două spectacole ale Teatrului Naţional ‘I.L. Caragiale’ din Bucureşti, ‘Titanic Vals’ de Tudor Muşatescu şi piesa lui Albert Camus, ‘Cei drepţi’, se vor juca, marţi şi miercuri, la Chişinău, cu ‘casa închisă’, informează un comunicat al Naţionalului bucureştean transmis AGERPRES.

Producţiile sunt prezentate de TNB în cadrul celei de-a noua ediţii a proiectului ‘Teatrul românesc la Bucureşti, Iaşi şi Chişinău’.

Iniţiat încă din 2014 de Ion Caramitru ca un ‘turneu al Unirii’, proiectul care leagă teatrele naţionale româneşti de Teatrul Naţional ‘Mihai Eminescu’ de peste Prut a adus şi în acest an trupa de la Chişinău pe scena Sălii Studio a TNB, unde a prezentat, pe 21 şi 22 ianuarie, spectacolele ‘Capcana’ după ‘Fuga’ de Mihail Bulgakov în regia lui Petru Hadârcă şi ‘Frunze de dor’ după Ion Druţă, regizat de Alexandru Cozub.

Cerinţa actualei ediţii a Turneului Unirii a fost ca fiecare teatru să prezinte câte o comedie celebră din repertoriul naţional interbelic şi câte un spectacol de o actualitate stringentă din marile texte ale literaturii dramatice.

Spectacolul ‘Titanic vals’ de Tudor Muşatescu, considerat drept cea mai de succes comedie din istoria teatrului românesc, va fi prezentat marţi, de la ora 18,00, pe scena Mare a Teatrului Naţional ‘Mihai Eminescu’.

Din distribuţia spectacolului regizat de Dan Tudor fac parte Dan Puric, Adela Mărculescu, Amalia Ciolan, Irina Cojar, Alexandra Sălceanu, Afrodita Androne, Oana Constantinescu, Armand Calotă, Lari Giorgescu, Ionuţ Toader, Mihai Munteniţă, Dragoş Ionescu, Axel Moustache, Daniel Badale, Dan Tudor.

Miercuri, de la ora 18,00, în aceeaşi sală a Naţionalului din Chişinău, va fi prezentată piesa ‘Cei drepţi’ de Albert Camus, în regia lui Mihai Măniuţiu.

Din distribuţie fac pate Marius Manole, Raluca Aprodu, Marius Bodochi, Mirela Oprişor, Maia Morgenstern, Ciprian Nicula.

Citește și:

Activează Notificările OK No thanks