Spectacole regizate de Alexander Hausvater, Vlad Massaci, Theodor Cristian Popescu şi Alexandru Mâzgăreanu se află printre premierele stagiunii 2021-2022 la Teatrul Nottara.
Potrivit Marinelei Ţepuş, managerul Teatrului Nottara, în actuala stagiune se doreşte ‘combinarea’ noilor spectacole cu cele din stagiunile precedente, pentru ‘a reveni încet-încet la repertoriul de dinainte de pandemie’.
‘Sunt nu doar premiere, ci şi reluări, pentru că încet-încet vrem să revenim la repertoriul de dinainte de pandemie şi, cumva, le combinăm unele cu altele. Prima premieră a acestei stagiuni a fost ‘Sonată de toamnă’ în regia lui Alexandru Mâzgăreanu şi care este dedicat unei vedete a Teatrului Nottara, face parte din programul ‘Vedeta de lângă tine’, adică Victoria Cociaş. Are deja succes şi va fi prezentată în Fest(in) pe Bulevard, în cadrul premierelor în Fest(in). Se lucrează la ‘Cloaca’, de asemenea într-un program pe care l-am iniţiat odată cu începutul noului meu mandat, în ‘Actori mari pe bulevard’ şi îi este dedicat lui Alexandru Jitea. ‘Cloaca’ este în regia lui Theodor Cristian Popescu. În continuare, va lucra Vlad Massaci. Acum suntem în negocieri pe o formulă nouă de coproducţie, după un musical celebru de pe Broadway. Este vorba de Alexander Hausvater, care va veni cu o sponsorizare masivă în spate, în urma unui eveniment creat, aşa cum se face în străinătate, de donare de fonduri. Dacă ne iese şi acest proiect, am spune că intrăm în rândul teatrelor occidentale, în rândul teatrelor din America care lucrează în acest fel. Şi, dacă toate lucrurile sunt bune, vor începe lecturile, în decembrie, la o comedie în regia lui Horia Suru, ‘Călătorii cu mătuşa mea”, a afirmat Marinela Ţepuş.
Ea a precizat că publicul este aşteptat în sălile de la Nottara, atât timp cât actorii vor avea voie să urce pe scenă, dat fiind contextul sanitar.
‘Strategia este de la zi la zi. Deocamdată, aşa cum spune ultimul ordin al Guvernului, vom primi la spectacole doar vaccinaţi. Este un lucru trist, pentru că asta reduce din numărul şi aşa redus al spectatorilor, dar câtă vreme vom avea acces la scenă, iar publicul atât cât se poate va avea acces în sală, încă spunem că trăim’, a subliniat managerul.
Marinela Ţepuş a adăugat că şi componenta online a spectacolelor este în continuare de actualitate, dorindu-se achiziţionarea unui sistem de transmitere online.
‘Noi ne gândim la mai mult decât o componentă online. Suntem în proceduri ca să achiziţionăm o platformă, un sistem de transmitere online, astfel încât să putem să transmitem spectacole, fie să le jucăm live, fie să le înregistrăm pe propria platformă, fără costuri suplimentare. Deocamdată ne ocupăm de drepturile de autor, adică încercăm să facem contracte pe drepturi de prezentare cu dramaturgii, cu traducătorii pentru acest tip de transmitere a spectacolelor’, a mai spus directorul Teatrului Nottara.
Ea a declarat că biletele pentru spectacole se pun în vânzare cu puţin timp înaintea spectacolelor.
‘Noi şi acum am redus mult termenul de punere în vânzare a biletelor, înainte le puneam cu o lună şi jumătate – două luni înainte, acum le punem cu 3-4 săptămâni. Biletele pentru Festival le-am pus în vânzare doar începând din 21 septembrie, fiindcă sunt 34 de spectacole, sunt foarte multe, se joacă câte două pe zi, şi nu am ştiut ce variantă să alegem, dar sper că dacă va veni acel 6 la mia de locuitori incidenţă, să ne lase să jucăm măcar cu 30% şi să nu ne închidă de tot, aşa cum s-a mai întâmplat’, a conchis Ţepuş.