Încetarea calităţii de director al Serviciului de Protecţie şi Pază (SPP), cu rang de secretar de stat, presupune emiterea unui decret de eliberare din funcţie, a transmis vineri SPP.
Potrivit unei precizări transmise AGERPRES de SPP, acest serviciu este condus de un director cu rang de secretar de stat, numit de preşedintele României, la propunerea CSAT.
În conformitate cu dispoziţiile legale privind statutul cadrelor militare, generalii din Serviciul de Protecţie şi Pază sunt menţinuţi în activitate până la împlinirea vârstei de 60 de ani.
În acest context, Lucian Pahonţu, care este şef al SPP de 19 ani, este trecut în rezervă din calitatea sa de militar, la împlinirea vârstei de 60 de ani, la data de 2 noiembrie.
Preşedintele Klaus Iohannis a semnat vineri decretul de trecere în rezervă.
Lucian Pahonţu s-a născut în 1964 la Lereşti, judeţul Argeş. Din 2005, a fost director al SPP, cu rang de secretar de stat.
În perioada 2002 – 2005 a fost comandant al Brigăzii Speciale de Intervenţie „Vlad Ţepeş” a Jandarmeriei Române.
Între 1999 şi 2002 a fost şef de Stat Major la Brigada 11 Mobilă Jandarmi din Bucureşti.
A absolvit în 1994 cursurile Facultăţii de Arme Întrunite din cadrul Universităţii Naţionale de Apărare „Carol I”, iar în 2003 a obţinut titlul de doctor în ştiinţe militare.
Sursa: AGERPRES
Articolul SPP vine cu precizări: Încetarea calităţii de director al Serviciului de Protecţie şi Pază (SPP), cu rang de secretar de stat, presupune emiterea unui decret de eliberare din funcţie apare prima dată în Ecopolitic.
Sursa: Ecopolitic.ro