test
AcasăPoliticaStroe (PNL), despre datoria publică a României: 52 de procente n-ar trebui...

Stroe (PNL), despre datoria publică a României: 52 de procente n-ar trebui să îngrijoreze pe nimeni. Creșterile de pensii și salarii nu vor fi afectate

Ionuț Stroe, purtătorul de cuvânt al PNL, a declarat luni, pentru B1 TV, că nu e nicio problemă că datoria publică a României a sărit pragul de 50% și a ajuns la 52,4% din PIB. Stroe a punctat că bună parte din bani s-au dus în investiții și că lucrurile se vor reechilibra cu ajutorul fondurilor europene și a celor din PNRR, scrie b1tv.ro.

Totodată, liderul PNL a afirmat că sunt bani pentru pensiile și salariile mărite, iar Opoziția „se joacă cu cuvintele” când susține contrariul.

Declarația a fost făcută în cadrul emisiunii „Bună dimineața, România!”, moderată de Alex Vlădescu pe B1 TV.

„E doar o poză de moment, lucrurile se vor reechilibra pe parcurs. Nici măcar la jumătatea anului, la jumătatea execuției bugetare nu am ajuns. Mare parte a cheltuielilor publice se duc în zona inestițiilor, ceea ce e sănătos pentru economie. Reacție din partea economiei vom avea cu o ușoară întârziere.

Până la urmă, fondurile europene, PNRR, modul în care vom genera angajament economic vor echilibra acest procent.
52 de procente n-ar trebui să îngrijoreze pe nimeni. De altfel, semnalele BNR-ului, corecte de altfel în condițiile în care depășești această bornă de 50%, sunt normale”, a declarat purtătorul de cuvânt al PNL.

„Asta nu înseamnă că automat vor exista măsuri care să limiteze, să înghețe sau să diminueze cuantumul pensiilor sau salariilor. Asta sunt mesaje alarmiste. Apar mereu în cadrul campaniilor electorale. Opoziția se joacă cu cuvintele când vorbește de lucruri de genul ăsta.

Realitatea va confirma: creșterile de pensii și salarii nu vor fi afectate în niciun fel”, a mai susținut Ionuț Stroe, pentru B1 TV.

Articolul Stroe (PNL), despre datoria publică a României: 52 de procente n-ar trebui să îngrijoreze pe nimeni. Creșterile de pensii și salarii nu vor fi afectate apare prima dată în Ecopolitic.

Sursa: Ecopolitic.ro

Citește și:

Activează Notificările OK No thanks