AcasăPoliticaSTUDIU/ Jumătate dintre copiii mici din SUA nu consumă cel puţin o...

STUDIU/ Jumătate dintre copiii mici din SUA nu consumă cel puţin o legumă zilnic

Unul din doi copii din SUA cu vârste cuprinse între 1 şi 5 ani nu consumă zilnic cel puţin o legumă, aşa cum este recomandat pentru o alimentaţie sănătoasă, potrivit unui studiu publicat joi de autorităţile sanitare americane, relatează AFP, arată Agerpres.

Proporţia este puţin mai bună în ceea ce priveşte consumul de fructe: un copil mic din trei (32%) nu consumă cel puţin un fruct pe zi.

Aceste estimări provin dintr-un chestionar completat, în perioada iunie 2021 – ianuarie 2022, de părinţii a aproximativ 18.300 de copii cu vârste cuprinse între 1 şi 5 ani. Ele au fost publicate de Centrele pentru Controlul şi Prevenirea Bolilor (CDC), cea mai importantă agenţie federală în domeniul sănătăţii din SUA.

Studiul arată, totodată, că 57% dintre copii au consumat o băutură cu adaos de zahăr cel puţin o dată în săptămâna premergătoare completării chestionarului.

Copiii mici au nevoie de nutrienţi specifici pentru dezvoltarea lor, care pot fi furnizaţi de fructe şi legume, a subliniat CDC, care a precizat că adaosul de zahăr este asociat cu un risc crescut de obezitate, carii, diabet şi boli cardiovasculare.

Studiul a evidenţiat, de asemenea, diferenţe semnificative între state: în Vermont, doar 30% dintre copiii cu vârste cuprinse între 1 şi 5 ani nu au mâncat cel puţin o legumă zilnic, faţă de aproape 65% în Louisiana.

Procentul copiilor care nu consumau o legumă sau un fruct zilnic a fost, de asemenea, mai mare în rândul copiilor de culoare comparativ cu procentul copiilor albi, şi în rândul copiilor care trăiesc în familii mai sărace, cu mai puţină hrană disponibilă.

În general, există o mai mare probabilitate în rândul copiilor de un an să consume o legumă şi un fruct zilnic în raport cu cei cu vârste puţin mai mari, potrivit studiului.

sursa – AGERPRES

Articolul STUDIU/ Jumătate dintre copiii mici din SUA nu consumă cel puţin o legumă zilnic apare prima dată în Ecopolitic.

Sursa: Ecopolitic.ro

Citește și:

Activează Notificările OK No thanks