AcasăPoliticaSTUDIU/ Trei noi sporturi olimpice printre cele mai accidentabile la Tokyo

STUDIU/ Trei noi sporturi olimpice printre cele mai accidentabile la Tokyo

Jocurile Olimpice de la Tokyo

Trei sporturi nou-introduse în programul Jocurilor Olimpice de la Tokyo au intrat în top 5 al sporturilor olimpice cele mai periculoase, imediat după box şi BMX, conform unui studiu publicat miercuri, informează AFP, afirmă Agerpres.

Conform studiului citat de British Journal of Sports Medicine, 27% din boxeri şi din cicliştii de BMX au fost accidentaţi la Jocurile Olimpice de la Tokyo (23 iulie-8 august 2021). Dar următoarele trei sporturi de pe listă sunt noi sporturi olimpice: BMX freestyle (22 la sută accidentaţi), skateboard (21%) şi karate (19%).

În acest clasament mai figurează accidentările din alt sport nou intrat, escaladă, cu 15 la sută accidentaţi.

Pe ansamblul disciplinelor, serviciile medicale şi medicii echipelor au contabilizat 1.035 de accidentări (din 11.315 sportivi) şi 438 cazuri de îmbolnăvire, respectiv un procent de 9 la sută accidentări şi 4 la sută îmbolnăviri.

Acest procentaj de accidentări este comparabil cu cel de la precedentele ediţii ale Jocurilor, notează jurnalul britanic: 8% la Rio-2016, 11% la Londra-2012 şi 10% la Beijing-2008.

În total, o largă majoritate (58 la sută) din accidentări s-au produs în competiţie, 34 la sută la antrenamente, iar restul în timpul încălzirii sau după competiţie.

Sporturile cel mai puţin periculoase pe durata Jocurilor Olimpice de vară au fost săriturile în apă, ciclismul pe şosea, canotajul, înotul în ape libere şi tirul, având fiecare între unul şi doi la sută accidentaţi.

Printre cei bolnavi, doar 18 sportivi (sub 0,2%) au fost testaţi pozitiv la Covid-19.

La Jocurile Paralimpice, procentul de accidentare a fost de 12% la Rio şi Londra şi de 8% la Tokyo, dar accidentările înregistrate au fost mai grave, conform studiului British Journal of Sports Medicine.

sursa – AGERPRES

Articolul STUDIU/ Trei noi sporturi olimpice printre cele mai accidentabile la Tokyo apare prima dată în Ecopolitic.

Citește și:

Activează Notificările OK No thanks