Acasă93Suceava: Autorităţile pregătesc o parcare de 300 de locuri pentru camioanele care...

Suceava: Autorităţile pregătesc o parcare de 300 de locuri pentru camioanele care aşteaptă în PTF Siret

Autorităţile din judeţul Suceava analizează posibilitatea amenajării în Punctul de Trecere a Frontierei de la Siret a unei parcări de aproximativ 300 de locuri pentru camioane, a anunţat, printr-un comunicat de presă, Instituţia Prefectului Suceava.

Potrivit sursei citate, parcarea ar trebui să dispună de toalete ecologice, dar şi duşuri mobile pentru şoferii de camioane care aşteaptă zeci de ore sau mai multe zile pentru ieşirea din România spre Ucraina.

‘Prefectul judeţului a dispus analizarea posibilităţii organizării unui spaţiu de parcare care să asigure staţionarea temporară a unui număr ridicat de autovehicule şi care va permite fluidizarea circulaţiei în zona Punctului de trecere a frontierei Siret. În urma discuţiilor cu primarul oraşului Siret, dl. Adrian Popoiu, acesta şi-a exprimat disponibilitatea de a pune la dispoziţie un teren din domeniul localităţii, unde este posibilă staţionarea temporară a aproximativ 300 de tiruri, urmând a fi identificate şi alte posibile terenuri. În această zonă de staţionare temporară vor fi asigurate condiţii normale de odihnă, vor fi amplasate toalete ecologice, duşuri mobile, va fi organizat fluxul de intrare- ieşire a tirurilor sub coordonarea structurilor MAI’, se precizează în comunicatul Prefecturii din Suceava.

Până atunci, Instituţia Prefectului a solicitat Secţiei Drumuri Naţionale Suceava identificarea de zone în care vor fi amplasate toalete ecologice. În acest sens, cu sprijinul Primăriei Municipiului Suceava, vor fi amplasate zece toalete ecologice, care vor fi suplimentate luându-se în considerare valorile de trafic ce vor fi înregistrate în perioada următoare.

În ceea ce priveşte autorităţile vamale, Instituţia Prefectului Suceava precizează că au fost dispuse măsuri de suplimentare a efectivelor de lucrători vamali cu şapte posturi, urmând ca în perioada următoare să fie completate cu încă doi lucrători, ceea ce permite optimizarea activităţilor în Punctul de Trecere a Frontierei Siret.

Citește și:

Activează Notificările OK No thanks