AcasăStiri generaleSuceava: Percheziţii ale poliţiei într-un dosar privind fişe medicale fictive pentru permise...

Suceava: Percheziţii ale poliţiei într-un dosar privind fişe medicale fictive pentru permise de conducere

Poliţişti de la Serviciul de Investigare a Infracţiunilor Economice Suceava, sub coordonarea unui procuror, efectuează cercetări într-un dosar privind suspiciuni în eliberarea de fişe medicale necesare obţinerii/preschimbării permisului de conducere, fără ca beneficiarii să treacă efectiv pe la medici în vederea examinării, a informat, miercuri, purtătorul de cuvânt al IPJ Suceava, Ionuţ Epureanu.

Potrivit sursei citate, luni, 10 iulie, a fost efectuată şi o percheziţie domiciliară, la sediul unei societăţi, fiind ridicate 295 de fişe medicale parafate şi semnate în alb de medici, registrele cuprinzând pacienţii care s-au prezentat la clinică şi cărora li s-au eliberat fişe medicale, parafe ale medicilor angajaţi, precum şi 427 de fişe medicale ale unor persoane completate şi semnate.

Percheziţiile vizează firma care îşi are sediul în apropiere de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Suceava, Best Auto Leo.

Din cercetările efectuate a rezultat faptul că persoanele care se prezentau în vederea eliberării fişelor medicale necesare obţinerii/preschimbării permisului de conducere au fost consultate doar oftalmologic şi nu au fost consultate de niciun medic aferent specializărilor menţionate în fişele medicale întocmite şi eliberate.

De asemenea, a rezultat faptul că după controlul oftalmologic efectuat persoanelor în cauză acestea aşteptau aproximativ 10 minute, după care le erau înmânate fişele medicale la recepţie.

Ancheta este în plină desfăşurare pentru probarea întregii activităţi infracţionale, cercetările fiind continuate de către poliţişti de la Compartimentul de Investigare a Criminalităţii la Regimul Fondurilor Publice şi a Corupţiei, sub supravegherea unui procurorul din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Suceava.

În dosar se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de ‘fals în înscrisuri sub semnătură privată’.

Citește și:

Activează Notificările OK No thanks