AcasăStiri generaleSuceava: Ţigări de contrabandă de peste 150.000 lei confiscate, după o urmărire...

Suceava: Ţigări de contrabandă de peste 150.000 lei confiscate, după o urmărire în trafic la Vicovu de Sus

Poliţiştii de frontieră suceveni au confiscat, miercuri, ţigări de contrabandă în valoare de peste 150.000 de lei, în urma unei urmăriri în trafic în localitatea suceveană Vicovu de Sus.

Potrivit IGPF, în jurul orei 06.00, pe timpul desfăşurării unei acţiuni pe linia combaterii contrabandei cu ţigări, poliţiştii de frontieră din cadrul sectoarelor Poliţiei de Frontieră Brodina şi Vicovu de Sus, în cooperare cu lucrători ai Poliţiei oraşului Vicovu de Sus, au efectuat semnalele regulamentare pentru oprirea la control a unui autoturism marca Audi, ce se afla în trafic în localitatea Vicovu de Sus.

Şoferul nu a oprit la semnalele regulamentare şi nici la somaţiile poliţiştilor de frontieră, continuându-şi deplasarea în mare viteză, fapt pentru care s-a procedat la urmărirea în trafic a acestuia.

Din cauza vitezei, într-o intersecţie aglomerată, autoturismul a intrat în coliziune cu un microbuz înmatriculat în Ucraina, iar în momentul în care poliţiştii de frontieră au ajuns la faţa locului, şoferul autoturismului abandonase maşina, reuşind să fugă printre locuinţele din zonă.

În urma impactului, patru bărbaţi, trei dintre ei cu dublă cetăţenie, română şi ucraineană, aflaţi în microbuz au fost răniţi uşor, iar poliţiştii au solicitat prezenţa unei ambulanţe la faţa locului. Celor patru persoane le-au fost acordate îngrijiri medicale, ulterior acestea au refuzat transportul la spital.

În autoturismul marca Audi se aflau mai multe colete cu ţigări, iar marfa şi autoturismul au fost transportate la sediul sectorului unde, în urma inventarierii, s-a constatat că este vorba despre 12.840 de pachete cu ţigări, în valoare totală de 150.228 lei.

Autoturismul Audi, în valoare de aproximativ 20.000 de lei, a fost reţinut în vederea continuării cercetărilor.

Poliţiştii de frontieră fac în continuare cercetări pentru depistarea tuturor persoanelor implicate şi tragerea la răspundere a acestora, urmând ca la final să fie luate măsurile legale ce se impun.

Cercetările sunt continuate sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Rădăuţi.

Citește și:

Activează Notificările OK No thanks