AcasăStiri generaleSuceava: Universitatea 'Ştefan cel Mare' oferă cele mai multe de locuri...

Suceava: Universitatea ‘Ştefan cel Mare’ oferă cele mai multe de locuri fără taxă, în premieră

niversitatea ‘Ştefan cel Mare’ din Suceava (USV) va oferi, în anul universitar 2022- 2023, candidaţilor din regiunea de Nord-Est, care doresc să îşi înceapă sau să îşi continue studiile universitare, cel mai mare număr de locuri bugetate din istoria sa, se arată într-un comunicat de presă transmis de USV.

Potrivit sursei citate, cele 1.400 de locuri fără taxă vor fi repartizate pe cele peste 120 de programe de studiu la nivel de licenţă, masterat, doctorat, post-doctorat şi formare continuă

‘Evidenţiem faptul că, dintre cele 1400 locuri bugetate (fără taxă) disponibile la ciclul de studii de licenţă, 40 de locuri sunt alocate absolvenţilor de liceu din mediul rural, iar 22 de locuri sunt pentru absolvenţii de liceu proveniţi din sistemul de protecţie socială şi candidaţii de etnie rromă. De asemenea, a fost alocat un număr de cinci locuri bugetate pentru studii universitare de licenţă şi cinci locuri bugetate pentru studii universitare de master, din totalul locurilor bugetate, pentru persoanele cu cerinţe educaţionale speciale/dizabilităţi, în vederea asigurării egalităţii de şanse şi integrării efective în viaţa socială. Candidaţii înscrişi în această categorie au prioritate la înmatriculare’, se precizează în comunicatul USV.

Concursul de admitere la USV pentru ciclurile de studii de licenţă şi masterat, la toate cele 11 facultăţi, va începe pe 4 iulie. Candidaţii au posibilitatea de a se înscrie atât on-site, în locaţiile din campusul USV, cât şi on-line, folosind platforma de înscriere disponibilă.

‘Admiterea demarează la scurt timp după ce universitatea suceveană şi-a confirmat statutul de instituţie de învăţământ superior de elită, fiind ierarhizată, pentru al doilea an consecutiv, în celebrul top internaţional QS World University Rankings şi plasată între primele 1400 de universităţi ale lumii şi între primele 11 universităţi din România’, se menţionează în comunicat.

În ceea ce priveşte studiile de licenţă, pentru sesiunea iulie 2022, pe lângă specializările de tradiţie, absolvenţii de liceu se vor putea orienta şi către unele noi: biologie, biochimie, echipamente şi sisteme medicale, tehnică dentară, autovehicule rutiere, echipamente de comandă şi control pentru autovehicule, robotică, reţele şi software de comunicaţii, energetică şi tehnologii informatice, ştiinţe gastronomice şi resurse umane.

Totodată, indiferent de facultatea sau programul de studiu pentru care vor opta, toţi bobocii vor primi un sprijin material, constând într-un laptop sau o tabletă şi o cartelă SIM cu abonament de date cu o durată de valabilitate de minim 9 luni şi cu minimum 50 GB pe lună. De asemenea, primii trei studenţi înmatriculaţi cu taxă, la anumite programe de studiu, vor primi pentru primul an de studii burse de studii speciale, iar peste 30% dintre viitorii studenţi vor primi burse lunare cu valori cuprinse intre 600 şi 1.100 lei pe lună, timp de 12 luni.

Procesul de admitere 2022 se va desfăşura în perioada 4-13 iulie (fără zilele de sâmbătă şi duminică), pentru specializările unde există probe, şi 4-15 iulie (fără zilele de sâmbătă şi duminică), pentru specializările unde nu există probe. Sesiunea a doua de admitere se va desfăşura în perioada 5-9 septembrie (fără zilele de sâmbătă şi duminică) pentru specializările unde nu există probe, şi 5-12 septembrie, pentru specializările unde există probe.

Citește și:

Activează Notificările OK No thanks