AcasăPoliticaSURSE Nicolae Ciucă, în ședința PNL: Comasarea va putea să asigure o...

SURSE Nicolae Ciucă, în ședința PNL: Comasarea va putea să asigure o prezență cât mai mare a cetățenilor la vot. Va anula riscul creșterii curentelor extremiste

Nicolae Ciucă, președintele PNL, a afirmat în ședința partidului, despre comasarea alegerilor, că va putea sa asigure o prezenta cat mai mare a cetatenilor la vot. Va anula riscul creșterii curentelor extremiste și nu în ultimul rând va asigura: stabilitatea politica, coerența actului de guvernare si evitarea unei situatii de degringolada în conditiile in care la granița României există un conflict care din păcate are un potențial care vizează nu numai Ucraina, ci și Rep Moldova, potrivit unor surse. 

”Fiind vorba de o negociere, am ținut cont de cee a ce a însemnat activitatea PNL din momentul in care si-a asumat guvernarea pana astazi si nevoia de a asigura activitatea politica si continuarea actului de guvernare. PNL a avut ca obiectiv principal dezvoltarea României. Și îl are în continuare. In acest sens, s-au depus toate eforturile pt absorbtia fondurilor europene intr-un procent cat mai mare. Am incheiat anul 2023 cu o absorbtie de peste 95%. Investitiile. PNL, dincolo de asigurarea increderii investitorilor si absorbtiei investitiilor straine in sume record, s-a preocupat sa asigure bani pt investitii si ne-am preocupat de ceea ce inseamna modernizarea Romaniei in mediul rural. Am avut liniile rosii de care partidul nu s-a desprins- cota unica, pilonul 2 de pensii, sprijinirea si consolidarea mediului de afaceri si a capitalului autohton. Am facut tot ce a fost posibil pt a sprijini toate proiectele care vizeaza industrializarea tarii. Si srijinul pe care PNL l-a asigurat pt fermierii din Romania. Dezvoltarea sectorului energetic, dincolo de masurile luate pt trecerea tarii prin criza energetica”, a spus el.

Ciucă a arătat că suntem un pilon de stabilitate, una din putinele tari care a asigurat o coerenta in ceea ce priveste politica interna si politica externa, fiind o tara care a permis derularea de masuri in ceea ce priveste asigurarea securitatii in regiunea Marii Negre.

”Sunt convins ca ati avut intalniri cu omologi din tari europene si non europene, iar Ro a fost apreciata pt formula de stabilitate. La finalul negocierilor, pornind de la cele spuse, am reusit ca in final sa venim cu o formula agreata de comasare a alegerilor europarlamentare cu locale și la liste comune la europarlamentare, care să permită continuitatea proiectelor noastre. Este un prim pas pentru o guvernare responsabilă după 2024. O guvernare puternică pentru România. Este un efort important, dar trebuie sa primeze mai mult interesul României și al românilor. De aici și de peste hotare”, a spus liderul PNL în ședință.

Articolul SURSE Nicolae Ciucă, în ședința PNL: Comasarea va putea să asigure o prezență cât mai mare a cetățenilor la vot. Va anula riscul creșterii curentelor extremiste apare prima dată în Ecopolitic.

Sursa: Ecopolitic.ro

Citește și:

Activează Notificările OK No thanks