Un stat care nu are o apărare naţională foarte bine pusă la punct nu poate pretinde suveranitatea, a afirmat marţi preşedintele Consiliului Naţional de Conducere al AUR, Claudiu Târziu, la dezbaterea cu tema ‘Apărarea şi ordinea publică pentru o Românie puternică’, organizată de Alianţa pentru Unirea Românilor.
‘Un stat care nu are o apărare naţională foarte bine pusă la punct nu poate pretinde suveranitatea. Nu are cum. Şi apărarea naţională poate fi bine construită şi bine întreţinută numai dacă există o forţă economică. Degeaba ne dorim o armată înzestrată, dacă noi n-avem bani să ne cumpărăm cele necesare. Degeaba am vrea să avem o armată mai bine instruită, dacă noi nu putem plăti aceasta armată. Degeaba vrem o armată mai numeroasă, dacă nu găsim pârghiile necesare pentru a determina, dincolo de patriotismul care ar trebui să fie intrinsec tuturor, şi anumite măsuri prin care să-i determinăm pe tineri sa ia calea ei. Sigur, nu mai e vorbim acum despre armata obligatorie, deşi mie mi se pare că a fost una dintre loviturile fatale pe care le-a primit statul român atunci când s-a scos armata obligatorie. (…) Trebuie să gândim măsuri care să determine voluntariatul’, a afirmat senatorul AUR.
El a denunţat ‘enorma maşinărie foarte bine pusă la punct în ultimii 32 de ani de PCR’, dar şi ‘haosul care este menţinut cu osârdie’.
‘Ei ţin acest stat captiv şi îl sug de resurse de energie, ei ne batjocoresc pe toţi, iar acest lucru trebuie schimbat. Noi avem o viziune macro şi, bineînţeles, şi una sectorială. Aceste viziuni trebuie transformate în politici publice, iar în viziunea macro primul punct pe care îl avem este acela de a face ordine. (…) Trebuie ordine şi disciplină instituţională. Dezordinea o cultivă cei care deţin puterea de atâta amar de vreme, pentru că numai în această dezordine ei îşi pot face mendrele, pot strecura amendamente, pot face tot felul de subterfugii prin care să scoată bani, să servească clientela politică. Această dezordine nu este deloc întâmplătoare şi nu e doar rodul incompetenţei şi imposturii care domină în structurile statului, din păcate. (…) Ea este ţinută cu osârdie, pentru că numai aşa pot să ne ‘călărească”, a transmis liderul AUR.
Potrivit acestuia, ‘exprimarea suveranităţii o poţi avea în condiţiile în care ai ordine în ţară, ai disciplină în instituţii şi ai o apărare naţională bine alcătuită, altfel e gargară’.