AcasăStiri generaleTimiş: Aproximativ 90.000 de elevi au revenit în clase, după un an;...

Timiş: Aproximativ 90.000 de elevi au revenit în clase, după un an; alţi peste 8.500 au rămas online

Aproximativ 90.000 de elevi din judeţul Timiş au revenit, de miercuri, în clase, după un an, în timp ce alţi 8.586 de şcolari au rămas la cursuri online, întrucât localităţile de unde provin sunt, încă, în scenariul galben pandemic.

Inspectorul general şcolar adjunct al ISJ Timiş, Cosmin Hogea, a declarat, miercuri, că toţi cei aproximativ 50.000 de elevi din Timişoara învaţă din nou faţă în faţă, în cele 121 de şcoli din municipiu, ‘mai puţin cei care absentează din motive medicale sau care locuiesc cu părinţi care au boli cronice şi nu sunt vaccinaţi’.

Dintre cele 591 de unităţi de învăţământ din judeţ, 510 îşi desfăşoară activitatea în scenariul verde şi doar 81 au rămas în cel galben.

Cosmin Hogea consideră că, deşi a mai rămas o perioadă foarte scurtă din anul şcolar în care să se facă ore faţă în faţă, revenirea elevilor în clase este benefică.

‘Unii elevi s-au adaptat mai uşor învăţământului online şi nu au lacune majore în privinţa materiei. Dar există şi categoria elevilor care nu s-au concentrat suficient sau nu s-au adaptat sistemului online. Aici, profesorii vor interveni pentru a recupera materia, pentru încheierea anului şcolar. Nevoia de ore remediale poate reveni în atenţie, iar cei care mai vor, se pot înscrie. A fost o perioadă în care copiii au fost scoşi din rutina de până la pandemie, iar acum îi scoatem din rutina din pandemie. Chiar dacă a mai rămas foarte puţin din anul şcolar, revenirea elevilor la şcoală este benefică. Dorinţa de a fi împreună în colectivitate este foarte mare. Este utilă revenirea acum, pentru dezvoltarea lor socială’, a detaliat, într-o conferinţă de presă, Cosmin Hogea.

Totodată, Hogea a precizat că ISJ Timiş şi-a onorat obligaţiile financiare către şcolile care au elevi navetişti, pentru plata serviciilor de transport şcolar.

‘Inspectoratul Şcolar Timiş a virat în conturile şcolilor cota de 50% care îi revine, pentru decontarea transportului şcolar al elevilor. Nu ştim dacă şi ceilalţi parteneri (Primăria Municipiului Timişoara şi Consiliul Judeţean Timiş – n.r.) au făcut-o, nu avem informaţii clare. Dar nu avem informaţii că ar fi vreo situaţie în care o societate de transport să fi refuzat să transporte elevii. Nu avem vreo sesizare că nu ar fi copii duşi cu mijloacele de transport şcolar între localităţi’, a explicat Cosmin Hogea.

Citește și:

Activează Notificările OK No thanks