Asociaţia pentru Promovarea şi Dezvoltarea Turismului (APDT) în judeţul Timiş a lansat, luni, un nou produs turistic cultural destinat locuitorilor municipiului Timişoara, precum şi turiştilor români sau străini care vizitează destinaţia.
‘Vară în Metropolă’, ‘Experienţe în apropiere de Timişoara’, ‘Ospitalitate de-a lungul Pistei de biciclete România – Serbia’ sau ‘Turul virtual al evenimentelor Revoluţiei din 1989’ sunt cele patru oferte turistice inedite prezentate de APDT Timiş.
Directorul executiv al APDT Timiş, Delia Barbu, a arătat, într-o conferinţă de presă, că produsul intitulat ‘Vară în Metropolă’ se adresează tuturor categoriilor de vârstă sau preocupări, atât grupurilor de tineri, cât şi seniorilor sau familiilor cu copii şi are trei componente: Harta liniilor metropolitane şi prezentarea obiectivelor turistice care pot fi accesate cu acestea; Harta pistei de biciclete Timişoara-Serbia şi prezentarea serviciilor industriei ospitalităţii şi a obiectivelor ce pot fi accesate de-a lungul acesteia; Primul tur virtual al evenimentelor Revoluţiei din 1989, un material care îşi propune să transmită peste generaţii poveştile eroilor din Decembrie 1989 de la Timişoara.
‘Vrei să vizitezi Conacul de la Hodoni sau să admiri Turnul Pompierilor din Giarmata, să mergi pe urmele şvabilor de la Şandra? Turism Timiş lansează un produs care foloseşte infrastructura de transport locală pentru promovarea turismului cultural în judeţ. Produsul răspunde atât aşteptărilor pe care le au locuitorii oraşului în ceea ce priveşte legăturile de transport spre obiective turistice din proximitatea metropolei, cât şi tendinţei actuale de îmbunătăţire a modelelor de turism şi transport, urmărind sustenabilitatea deplină a acestora din punct de vedere social, economic şi al mediului’, a explicat Delia Barbu.
Turism Timiş propune o serie de obiective ce pot fi vizitate folosind mijloace de transport în comun care pornesc din Timişoara, în baza unui bilet de 4 lei.
Cei care doresc experienţe de-a lungul celei mai lungi piste de biciclete asfaltate din România, până la graniţa cu Serbia, o pot face de-a lungul râului Bega. Satele aflate în imediata apropiere a pistei au activat o serie de elemente locale menite să atragă turiştii şi să crească numărul de vizitatori.
Asociaţia pentru Promovarea şi Dezvoltarea Turismului în judeţul Timiş a realizat o hartă a obiectivelor care pot constitui o destinaţie pentru orice iubitor de experienţe noi în apropierea metropolei, care cuprinde date de identificare a locaţiilor şi experienţelor pe care acestea le oferă, modalităţi de accesare, dar şi obiectivele turistice ce pot fi descoperite în satele riverane râului Bega, de-a lungul pistei de biciclete România-Serbia.
Primul tur virtual al evenimentelor Revoluţiei din 1989, ‘Eroii nu mor niciodată’, este un proiect realizat în parteneriat cu Asociaţia Memorialul Revoluţiei.
‘Într-un timp al digitalizării şi al diversificării experienţelor, aducem poveştile eroilor şi evenimentele din Decembrie 1989 în atenţia generaţiilor tinere, tot mai interesate de tehnologie şi oferim destinaţiei noastre posibilitatea de a prezenta, prin intermediul ochelarilor VR, informaţii despre acest moment definitoriu în istoria noastră, ca o invitaţie de a descoperi spiritul liber al oamenilor. (…) Turul conţine informaţii şi imagini inserate pentru a evoca starea de spirit a acelei perioade, definitorie pentru Timişoara de azi.