Timiş: CA al Horticultura SA a angajat avocat pentru a se apăra în procese intentate de directorul acesteia

0
464

Consiliul de administraţie (CA) al SC Horticultura SA, societate aflată în subordinea municipalităţii Timişoara, a anunţat, joi, că a angajat un avocat pentru a apăra societatea în procesele intentate de directorul acesteia, Andrei Drăgilă, decizia fiind luată cu majoritatea voturilor.

În fapt, directorul executiv al Horticultura, Andrei Drăgilă, împreună cu alţi patru foşti membri ai CA, au contestat în instanţă revocarea lor din Consiliul de administraţie, în urma Hotărârii AGA, reprezentând Consiliul Local al Municipiului Timişoara, arată un comunicat al CA Horticultura SA remis, joi, AGERPRES.

‘În al doilea dosar, directorul executiv Andrei Drăgilă a dat în judecată SC Horticultura SA solicitând anularea avertismentului pentru încălcarea Codului de etică profesională a SC Horticultura SA. Acest avertisment i-a fost aplicat, cu majoritatea voturilor administratorilor companiei, pentru că în şedinţa din 5 iulie a avut un comportament necivilizat, iar în data de 7 iulie s-a manifestat necivilizat faţă de preşedintele CA, Anca Megan. Consiliul deAadministraţie a avut în data de 4 august o discuţie cu avocatul SC Horticultura SA, în care acesta i-a informat pe membri că nu poate semna întâmpinarea, având un raport convenţional cu una dintre părţile reclamante şi că directorul Andrei Drăgilă este incompatibil să reprezinte Societatea, având în vedere poziţia de reclamant’, menţionează comunicatul CA al Horticultura.

În consecinţă, CA a decis cu majoritatea voturilor contractarea, în regim de urgenţă, a unui avocat pe bază de ofertă directă în vederea pregătirii şi depunerii întâmpinării şi mandatarea preşedintelui CA Anca Megan, pentru semnarea contractului de asistenţă juridică. Aceasta a încheiat un contract de servicii juridice în valoare de 7.500 de lei pentru reprezentarea Horticultura SA în cele două procese ce i-au fost intentate de directorul executiv al Horticultura SA, Andrei Drăgilă.

Liderul grupului PSD din Consiliul Local Timişoara (CLT), Radu Ţoancă, i-a cerut, miercuri, primarului Dominic Fritz să sesizeze DNA şi în cazul colegei sale din USR, de la societatea Horticultura, întrucât ‘a încălcat legea’, aşa cum a sesizat, astăzi, DNA despre ‘o posibilă fraudare a mai multor concursuri’ din instituţie.

Radu Ţoancă arăta într-o postare pe facebook că în plenul AGA de la Horticultura S.A, care a avut loc marţi, preşedinta Consiliului de Administraţie (CA) ‘şi-a permis să încheie două contracte de asistenţă juridică în numele societăţii, să aducă două facturi la plată însumând 7.500 de lei şi să facă presiuni ca acestea să fie plătite’.

‘Îi solicit domnului primar să sesizeze de urgenţă organele de cercetare penală, aşa cum am văzut că face frecvent, chiar dacă persoana în cauză este colegă de partid cu el! Numai ordonatorul de credite (directorul societăţii) are dreptul să semneze contracte cu impact financiar. Orice factură se înregistrează în contabilitatea unei firme de stat numai după avizul Control Financiar Preventiv. Orice contract trebuie să aibă obligatoriu ştampila societăţii, ceea ce nu s-a întâmplat. (…). Abuzurile, ilegalităţile, sfidarea normelor şi a bunului simţ pe care unii reprezentanţi ai noii clase politice le fac în administraţie trebuie să înceteze, iar aceia care confundă instituţiile publice cu propriile SRL-uri sau ONG-uri să răspundă în faţa legii’, a afirmat Radu Ţoancă. AGERPRES / (AS – autor: Otilia Halunga, editor: Marius Frăţilă)

Sursa: AGERPRESS