Timiş: Inculpat reţinut de DIICOT pentru trafic de droguri de risc în formă continuată

0
260

Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) Timişoara au dispus reţinerea pentru 24 de ore a unui inculpat pentru trafic de droguri de risc în formă continuată.

Procurorii au reţinut faptul că, în perioada 2020-2021, inculpatul a comercializat canabis către consumatori de astfel de substanţe de pe raza judeţului Timiş şi a înfiinţat o cultură de plante de canabis, drogurile ce urmau a fi obţinute fiind destinate tot comercializării, arată un comunicat al DIICOT Timişoara remis, joi, AGERPRES.

Procurorii DIICOT Timişoara, împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul BCCO Timişoara, au efectuat, miercuri, o percheziţie domiciliară, în urma căreia a fost descoperită cultura outdoor de canabis, formată din 37 de plante, aflate în diferite stadii de dezvoltare, 25 de grame de canabis, 2 grame de amfetamină, 2 grame de metamfetamină şi o puşcă de calibru 4,5 milimetri.

Inculpatul va fi prezentat Tribunalului Timiş cu propunere de arestare preventivă pentru de 30 de zile.

Acţiunea a beneficiat de sprijinul lucrătorilor de poliţie din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Timiş şi al jandarmilor Grupării de Jandarmi Mobile ‘Glad Voievod’ Timişoara.

Sursa: AGERPRESS