Noul an şcolar va începe în judeţul Timiş cu o infrastructură insuficientă, mai ales în Timişoara, deoarece numărul elevilor a crescut, nefiind însoţit şi de construirea a noi corpuri şcolare, ceea ce va face ca, şi în acest an, mai multe clase de gimnaziu să fie nevoite să ţină ore şi după-amiaza, a informat, miercuri, şeful Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ), Marin Popescu.
‘În patru licee şi cinci şcoli gimnaziale vor fi ore şi după-amiaza. De asemenea, vom avea şase unităţi de învăţământ (Liceul ‘Romulus Paraschivoiu’ din Lovrin, şcolile gimnaziale din Fârdea, Satchinez şi Chişoda, dar şi grădiniţele din Dudeştii Vechi şi Şag) în care elevii şi preşcolarii nu pot începe cursurile în locaţia proprie, fiind în reabilitare. Copiii de aici vor învăţa în spaţii autorizate de ARACIP, în două schimburi, dimineaţa şi după-amiaza. La Timişoara nu au mai fost construite noi corpuri de clădiri pentru şcoli de ani de zile, iar cele existente, de multe ori nu corespund nevoilor elevilor şi cerinţelor legii. Se vor folosi şi construcţii modulare temporare, autorizate de Direcţia de Sănătate Publică Timiş şi de ISU Banat, în Timişoara, dar tot sunt insuficiente locurile. Căutăm soluţii de compromis, cu primăria. Ne găsim în aceeaşi zonă a deficitului de staţii de învăţământ, în Timişoara, deşi am atras atenţia de nenumărate ori. Ne dorim ca toate unităţile de învăţământ să aibă cursuri de dimineaţă, dar nu în orice condiţii’, a detaliat Marin Popescu.
Şeful ISJ Timiş a declarat, săptămâna trecută, că este nemulţumit de starea infrastructurii şcolare în pragul deschiderii noului an de învăţământ preuniversitar, dar şi de reacţia lentă a autorităţilor şcolare, în acest sens.
Anul acesta, în judeţ vor începe şcoala 102.976 de elevi.