Numărul localităţilor din judeţul Timiş care au intrat în scenariul roşu pandemic, în urma creşterii ratei de infectare cu virusul SARS-CoV-2, a ajuns, luni, la 40, între care se regăseşte şi municipiul Timişoara, cu un indice de infectare de 8,13 la mia de locuitori, potrivit Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Timiş.
În judeţ sunt 10 focare COVID-19, toate în Timişoara, după ce a fost închis cel de la Spitalul de Copii ‘Louis Ţurcanu’ (12 subiecţi pozitivi), dar a apărut, luni, un nou focar la Colegiul Naţional Bănăţean, cu 12 elevi sub supraveghere epidemiologică. Celelalte nouă focare sunt în unităţi şcolare (93 de cazuri şi 21 de elevi infectaţi după o tabără de schi din Serbia), iar 22 de cazuri sunt în unităţi spitaliceşti.
Inspectorul şcolar general adjunct al Inspectoratului Şcolar Judeţean Timiş, Cosmin Hogea, a declarat, luni, că situaţia şcolilor care desfăşoară activitate didactică online rămâne la fel ca săptămâna trecută.
‘Până la ora aceasta, nu avem solicitări de trecere a activităţii didactice în online a întregii unităţi de învăţământ. Desigur, în urma apariţiei de noi cazuri COVID-19, avem semnale că sunt şcoli în care apar probleme cu suplinirea cadrelor didactice, dar încă nu avem hotărâri ale consiliilor de administraţie’, a spus Cosmin Hogea.
Până acum, elevi din şase unităţi de învăţământ din Timişoara învaţă online sau parţial online.
În ultimele 24 de ore au fost raportate 600 de cazuri noi de COVID-19, dintre care 138 în rândul minorilor şi 377 în Timişoara. Sunt 193 de bolnavi cu COVID-19 şi suspecţi internaţi, iar 27 de pacienţi sunt trataţi în secţiile ATI. În intervalul menţionat, s-a înregistrat şi un deces al unei persoane infectat cu SARS-CoV-2.
Rata de infectare a urcat la 6,24 la mie pe judeţ şi la 8,13 la mie în Timişoara, cu cei mai ridicaţi indici de contaminare în localităţile Moşniţa Nouă (18,78) şi Dumbrăviţa (18,59).
În altă ordine de idei, DSP Timiş a informat că din totalul centrelor de evaluare şi tratare a pacienţilor confirmaţi cu COVID-19 în judeţ, patru sunt avizate de DSP, trei sunt în curs de avizare, urmând să devină operaţionale în momentul în care unitatea sanitară cu paturi va încheia contract cu Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate (CJAS). AGERPRES / (AS – autor: Otilia Halunga, editor: Marius Frăţilă)