AcasăStiri generaleTimiş: Pompierii au intervenit la 16 incendii de vegetaţie uscată în doar...

Timiş: Pompierii au intervenit la 16 incendii de vegetaţie uscată în doar 24 de ore

Peste 200 de hectare de grâu, rapiţă şi mirişte, 150 de pomi fructiferi, zeci de traverse de la o cale ferată dezafectată, un utilaj agricol, un adăpost de animale şi o anexă gospodărească au fost afectate în judeţul Timiş în urma a 16 incendii de vegetaţie uscată produse în decursul a doar 24 de ore, potrivit unui comunicat transmis miercuri AGERPRES de către Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Timiş.

‘În ultimele 24 de ore, pompierii timişeni au fost solicitaţi să intervină la 16 incendii de vegetaţie uscată şi culturi agricole. În urma acestor incendii, din cauza secetei şi schimbării frecvente a direcţiei vântului, au fost afectate peste 130 ha de culturi agricole (grâu şi rapiţă) şi mai bine de 80 ha de vegetaţie uscată şi mirişte. Totodată, incendiile de vegetaţie uscată au afectat 150 de pomi fructiferi, peste 30 de traverse de la o cale ferată dezafectată, un utilaj agricol, un adăpost de animale şi o anexă gospodărească’, se menţionează în comunicat.

Reprezentanţii ISU Timiş trag un semnal de alarmă, informând cetăţenii că gestionarea acestui tip de risc necesită un efort susţinut, implicând multe forţe şi mijloace de stingere pentru limitarea şi lichidarea acestora.

‘De altfel, având în vedere vremea caniculară care s-a înregistrat în ultimele zile şi vântul care îşi schimbă des direcţia, aceste incendii sunt un real pericol pentru viaţa şi bunurile comunităţii, având o viteză mare de propagare la împrejurimi’, precizează cei de la ISU Timiş.

Aceştia au reamintit că arderea miriştilor şi a resturilor vegetale este strict interzisă.

Inspectorii de prevenire din cadrul ISU Timiş vor efectua şi în următoarea perioadă, potrivit sursei citate, activităţi de informare preventivă şi control pentru a verifica modul în care sunt respectate măsurile specifice de apărare împotriva incendiilor. AGERPRES / (AS – autor: Marinela Brumar, editor: Marius Frăţilă)

Citește și:

Activează Notificările OK No thanks