Primarul municipiului Timişoara, Dominic Fritz, a anunţat, miercuri, lansarea licitaţiei pentru proiectarea şi execuţia unui complex sportiv în zona Mircea cel Bătrân, care cuprinde un teren de fotbal la standardele impuse de FIFA şi FRF pentru disputarea meciurilor oficiale, dar şi cu facilităţi pentru sportul de masă.
Valoarea estimată a contractului este de opt milioane de lei cu TVA inclus. Termenul de realizare este de 17 luni, din care 11 luni pentru execuţie.
‘Este a doua investiţie în sport pe care o pornim anul acesta, practic de la zero. După desemnarea constructorului pentru noul stadion din Calea Buziaşului, lansăm acum licitaţia pentru proiectarea şi execuţia unui complex sportiv modern multifuncţional pentru fotbal, baschet, handbal, atletism. Sunt terenuri care atunci când nu vor găzdui competiţii sportive, vor putea fi folosite de iubitorii de sport din cartierele Mehala, Ronaţ, dar nu numai. Sunt investiţii pe care le facem exclusiv din bugetul local, un efort financiar mare pe care îl acoperim din taxele şi impozitele timişorenilor. Aceste facilităţi nu ţin locul infrastructurii sportive mari, ci vin în completarea ei. De aceea, spun încă o dată că la Bucureşti lucrurile se mişcă mult prea încet în privinţa stadionului mare al oraşului. Timişorenii sunt supăraţi pe bună dreptate că proiectul stadionului asumat de Consiliul Judeţean şi Guvernul României nu se mişcă’, a afirmat Dominic Fritz.
Noul complex sportiv va include, pe lângă terenul de fotbal, un teren multifuncţional, o pistă de atletism, tribună, o clădire administrativă dotată cu vestiare, alei şi spaţii verzi, locuri de parcare auto şi rastele de biciclete.
Terenul de fotbal va avea suprafaţă sintetică, iar dimensiunile vor fi conform reglementărilor FIFA – 90×57 metri. Terenul va fi dotat şi cu o tabelă electronică de marcaj.
Zona crossfit va consta într-o platformă amenajată cu bare metalice de dimensiuni mixte şi suprafaţă din tartan. Pista de atletism va avea 50 metri lungime, cu zona de start şi suprafaţă de decelerare. AGERPRES / (AS – autor: Otilia Halunga, editor: Marius Frăţilă)