Şeful Secţiei de Chirurgie Cardiovasculară a Institutului de Boli Cardiovasculare (IBCV) din Timişoara, Marinică (Marian) Gaşpar, rămâne în arest preventiv până pe 25 noiembrie, pentru luare de mită în formă continuată, după ce magistraţii Curţii de Apel Timişoara (CAT) au respins, joi, contestaţia inculpatului, rămânând valabilă încheierea Tribunalului Timiş, pronunţată pe 21 octombrie, de prelungire a stării de arest preventiv.
Soluţia CAT pronunţată în Camera de consiliu este definitivă.
‘Nefondat. Respinge contestaţia formulată de inculpatul Gaşpar Marinică împotriva încheierii nr.148/DL/21.10.2022 a judecătorului de drepturi şi libertăţi de la Tribunalul Timiş, pronunţată în dosarul nr.4483/30/2022, ca nefondată. (…). Obligă inculpatul la plata sumei de 400 lei cheltuieli judiciare către stat. Definitivă. Pronunţată în camera de consiliu, azi, 27.10.2022’, arată portalul CAT.
Tribunalul Timiş a admis, pe 21 octombrie, propunerea de prelungire a măsurii arestării preventive, formulate de Parchetul de pe lângă Tribunalul Timiş împotriva chirurgului de la IBCV Timişoara.
‘Dispune prelungirea măsurii arestării preventive pe o perioadă de 30 de zile, începând cu data de 27 octombrie până la data de 25 noiembrie inclusiv, faţă de inculpatul Gaşpar Marinică, cercetat pentru presupusa săvârşire a infracţiunii de luare de mită în formă continuată (6 acte materiale). (…). Respinge solicitarea inculpatului, personal şi prin avocaţi aleşi, de luare faţă de acesta a unei măsuri preventive mai blânde. Respinge excepţiile invocate de inculpat, prin apărători aleşi, referitoare la necompetenţa materială a Parchetului de pe lângă Tribunalul Timiş şi necompetenţa teritorială a organelor de cercetare penală menţionate. (…). Cu drept de contestaţie în termen de 48 de ore de la comunicare’, arăta încheierea Tribunalului Timiş.
Medicul inculpat a fost reţinut, în luna septembrie, de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Timiş, care au dispus începerea urmăririi penale faţă de Marinică Gaşpar pentru luare de mită în formă continuată (6 acte materiale).
În fapt, s-a reţinut că în perioada 19 – 26 septembrie, în calitate de medic – şef Secţie Cardiologie, în cadrul unei unităţi spitaliceşti din Timişoara, în realizarea aceleiaşi rezoluţii infracţionale, inculpatul ar fi pretins, indirect şi primit, de la şase pacienţi sau de la aparţinători ai acestora, sume de bani, în lei sau în valută, cuprinse între 100 euro şi 2.000 euro, în legătură cu activitatea desfăşurată conform atribuţiilor de serviciu – arăta un comunicat al Parchetului de pe lângă Tribunalul Timiş.