În noul an şcolar, cel puţin opt unităţi şcolare din Timişoara vor fi obligate să aducă sute de elevi din clasele primare la cursuri şi după-amiaza, întrucât spaţiile în şcolile cele mai căutate de părinţi sunt insuficiente, a declarat, joi, inspectorul şcolar general adjunct Cosmin Hogea.
‘Cele mai aglomerate unităţi de învăţământ din Timişoara sunt aceleaşi ca în fiecare an, respectiv, Colegiul Naţional Bănăţean, care este şi cea mai mare şcoală din judeţ, ‘Grigore Moisil’, Pedagogic ‘Carmen Sylva’, ‘C.D. Loga’, şcolile generale 30, 24 şi 19. Sunt foarte aglomerate, nu avem spaţii suficiente pentru unităţile de învăţământ. Cel puţin opt şcoli vor fi nevoite să facă ore după-amiaza, de obicei clasele a III-a şi a IV-a. Fiecare şcoală va decide cum se organizează, din acest punct de vedere’, a explicat Cosmin Hogea.
Criza spaţiilor de cursuri va face ca şi în acest an unii elevi să înveţe în module (containere) care vor fi amplasate în curţilor şcolilor.
‘Facem şi o analiză a situaţiei containerelor. Sunt aproximativ 18, ştiu că au mai cerut mai multe unităţi de învăţământ astfel de containere, dar nu cred ca au venit. Săptămâna viitoare vom avea exact cifrele’, a menţionat Cosmin Hogea.
Adjunctul Inspectoratului Şcolar Judeţean Timiş a mai adăugat că înainte de începerea anului şcolar, echipe mixte de inspectori vor merge în şcoli pentru a face controale şi a verifica nivelul de pregătite pentru a-şi primi elevii.
‘În această perioadă, împreună cu celelalte instituţii responsabile, vom face controale în unităţile de învăţământ, pentru verificarea modului în care aşteaptă începutul de an şcolar. (…) Săptămâna viitoare, împreună cu Direcţia de Sănătate Publică vom face echipe mixte, care vor verifica situaţiile de avizare din fiecare unitate de învăţământ’, a punctat Cosmin Hogea, într-o conferinţă de presă.