Timiş: Un tânăr cu COVID-19, salvat de medici, a decedat după ce s-a externat pe proprie răspundere

0
581

Un tânăr de 34 de ani, care nu credea în COVID, nevaccinat, infectat cu SARS-CoV-2 şi cu o afectare pulmonară de 80%, a fost salvat de medicii ATI din Spitalul de Boli Infecţioase şi Pneumoftiziologie ‘Dr. Victor Babeş’ din Timişoara, însă a decedat luni seara, după ce a părăsit spitalul pe propria semnătură, a anunţat, marţi, managerul unităţii medicale, dr. Cristian Oancea.

‘Colegii din ATI au insistat ca tânărul de 34 de ani să rămână în continuare în spital, pentru că starea sa nu era prea bună, dar spre seară acesta a plecat, după insistenţele sale, la cererea sa, pe semnătură. Medicii i-au spus ca măcar să rămână în Timişoara, ca în caz de înrăutăţire a stării de sănătate să poată reveni mai repede la spital. Dar domnul a plecat în satul Igriş, la 60 kilometri de Timişoara, unde i s-a făcut rău, probabil din cauza drumului, probabil a făcut embolie pulmonară şi a decedat. Familia sa a sunat la 112, dar până a ajuns ambulanţa, a fost prea târziu’, a spus dr. Cristian Oancea.

Managerul Spitalului ‘Victor Babeş’ din Timişoara spune că medicii nu se pot opune cererii pacienţilor de a se externa, pe propria răspundere. El a menţionat că pentru salvarea acestui pacient, o echipă de câte cinci-şase cadre medicale au fost permanent lângă el pe durata internării.

Tânărul care nu credea în existenţa bolii COVID-19 şi nu s-a vaccinat a ajuns în urmă cu aproape o lună la spital, cu 80% din plămân afectat, fiind internat direct în secţia ATI, unde a stat intubat mai mult timp. După ce medicii au reuşit să-l salveze şi a fost dezintubat, acesta povestea de pe patul de spital că a simţit pe propria piele gravitatea bolii. Mai mult, recomanda vaccinarea pentru nu se ajunge la forme grave de îmbolnăvire. AGERPRES / (AS – autor: Otilia Halunga, editor: Marius Frăţilă)

Sursa: AGERPRESS