Free Porn
xbporn
AcasăStiri generaleTM2023/ Expoziţie unică de design, la centrul cultural FABER

TM2023/ Expoziţie unică de design, la centrul cultural FABER

Timişoara îşi prezintă potenţialul economic într-o expoziţie unică de design care se deschide, joi, la centrul cultural FABER, sub denumirea ‘Semnalizatoare – Designul nu este un panou de bord’.

Este un demers prin care 12 designeri români şi internaţionali prezintă potenţialul industrial al Timişoarei în expoziţia care reuneşte 11 instalaţii de design, iar patru dintre acestea sunt rezultatul colaborării inedite dintre cercetători ai Universităţii Politehnica Timişoara (UPT) şi designeri străini, explorând teme precum fluxurile de deşeuri din România şi globale, forţele invizibile din construcţii, relaţia om-maşină şi erori în procese de fabricaţie, arată un comunicat al UPT remis, joi, AGERPRES.

În 2021, datele arătau că 5,9% din companiile din Zona Metropolitană Timişoara (ZMT) au mai mult de 50% din acţionariat străin şi angajează aproximativ 63% din totalul forţei de muncă regionale, cumulând şi 70% din cifra de afaceri a ZMT. De asemenea, judeţul Timiş conduce detaşat clasamentul naţional al veniturilor provenite din exporturi, cu 61% din PIB judeţean fiind reprezentat de acest segment.

‘Tot procesul din spatele realizării expoziţiei – colaborarea între cercetătorii universităţii noastre şi designeri de peste tot din Europa, pentru ca ştiinţa să ajungă mai aproape de marele public – ne îndeamnă să creăm punţi cu alte discipline, pentru că inovaţia se produce tocmai în aceste întâlniri atipice. În acelaşi timp, dorim să subliniem contribuţia semnificativă a profesorilor cercetători de la UPT care au fost implicaţi în acest proiect şi au contribuit la crearea acestei expoziţii valoroase pentru Timişoara, şi anume Versavia Ancuşa, Cristina Stângaciu, Raul Ionel şi Ioan Both’, spune rectorul UPT, Florin Drăgan.

Bright Cityscapes este un proiect care a reuşit să aducă împreună competenţe şi experienţe din mai multe categorii profesionale, din diferite geografii: sociologi de la Universitatea Babeş-Bolyai, cercetători de la Universitatea Politehnica Timişoara şi designeri din mai multe ţări din Europa.

‘Sperăm ca impactul pe care îl va genera acest tip de colaborare să devină un exemplu de bune practici pentru noi, pe viitor, şi pentru alte organizaţii din România. Concret, pentru Timişoara, ne dorim să aducem în faţa publicului şi a decidenţilor din sectorul public şi privat importanţa industriilor creative şi a abordării multidisciplinare pentru dezvoltarea economică a oraşului’, a menţionat şi directorul executiv al FABER, arhitectul Oana Simionescu.

Expoziţia ‘Semnalizatoare – Designul nu este un panou de bord’ poate fi vizitată în perioada 8 septembrie – 11 noiembrie, în incinta FABER – halele Azur, între orele 10,00 – 20,00, de luni până sâmbătă, accesul pentru public fiind gratuit. AGERPRES / (AS – autor: Otilia Halunga, editor: Marius Frăţilă)

Citește și:

Activează Notificările OK No thanks