AcasăStiri generaleTM2023/Timiş: Agenda culturală

TM2023/Timiş: Agenda culturală

Timişoara Capitală Europeană a Culturii 2023 vine cu o paletă bogată de evenimente, cu expoziţii temporare şi permanente, spectacole, precum şi cu teatru de păpuşi, cele mai atrăgătoare fiind Festivalul Etniilor şi District 23, care reuneşte trei festivaluri.

District23 înseamnă, de fapt, Flight Festival + VEST FEST + Magnetic sau, altfel spus, un mix interesant şi atractiv de stiluri şi genuri muzicale, cu tot cu publicul lor.

Aerodromul Utilitar Cioca se transformă de vineri până duminică seara, de la ora 19.00, într-un campus distracţie, un pic de nebunie, un pic de libertate. Vor fi tot felul de atracţii, zboruri cu balonul cu aer cald sau veţi putea vedea lumea de la înălţime, din roata panoramică. Evident, veţi asculta şi muzică, având la dispoziţie un line-up cât se poate de colorat şi de diferit.

Sâmbătă, între orele 21.30-22.30, sunteţi aşteptaţi la ‘Trompetre – Sound of Unirii’, în Piaţa Unirii/Barocă. Este un proiect colaborativ şi interdisciplinar, născut la graniţa dintre mai multe stiluri culturale, care îşi propune să îmbine muzica, artele plastice şi artele vizuale.

Oaspeţilor li se propune un spectacol inedit pentru Timişoara, prin susţinerea unui concert într-unul din balcoanele Casei Bruk, cu expunere spre Piaţa Unirii.

Trecerea de la instrumente străvechi până la tehnologie modernă – electronică audio şi proiecţii video pe clădire, va asigura o complexitate aparte evenimentului. Piesele vor fi compoziţii originale, având ca punct de inspiraţie specificul locaţiei. Va fi un concert de muzică contemplativ-ambientală, stilul fiind eclectic experimental, cu pete de culoare autohtone străvechi.

Casa Bruk este considerată cea mai frumoasă clădire din oraş, care duce cu gândul la acele case din poveşti.

Duminică, între orele 17.00 – 20.00, vă aşteaptă pe faleza Bega ‘Baroque Watermusic’, o serie de concerte realizate cu instrumente de epocă, cu muzicieni îmbrăcaţi în costume de epocă.

În cadrul concertelor va fi interpretată muzică din perioada barocului muzical, pe voce şi instrumente de epocă: clavecin, viola da gamba, teorbă, viori şi voce. Toate cele cinci concerte vor fi realizate pe o ambarcaţiune care va traversa râul Bega, de la podul Decebal, până la podul Ştefan cel Mare. Muzicienii vor interpreta muzica pe această ambarcaţiune, care va fi amenajată în stil baroc, sub forma unei grădini plutitoare, iar instrumentele vor fi amplificate, pentru a putea fi auzită pe ambele maluri ale râului Bega.

Publicul acestor evenimente va fi prezent pe ambele maluri ale râului, în acest fel concertele vor aveau un caracter inedit şi dinamic.

Citește și:

Activează Notificările OK No thanks