AcasăStiri RegionaleTrenurile cu ajutoare pentru Turcia vor pleca sâmbătă seara din Bucureşti

Trenurile cu ajutoare pentru Turcia vor pleca sâmbătă seara din Bucureşti

Trenurile cu ajutoare pentru Republica Turcia vor pleca sâmbătă seara din Gara Bucureşti Vest, informează Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU), trasmite Agerpres.

Conform sursei citate, ajutoarele constă în materiale de cazarmament din stocurile „Romanian ShelterCapacity (RO-Shelt)” ale RescEU, ca urmare a activării acestui program de către Comisia Europeană.

La acţiune vor participa şefa Reprezentanţei Comisiei Europene în România, Ramona Chiriac, ambasadorul desemnat al Republicii Turcia, Erdal Onat, şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat şi inspectorul general al IGSU, general Dan Paul Iamandi.

România va asigura transportul mai multor tipuri de produse de adăpost aflate în rezerva RescEU de pe teritoriul ţării noastre, ca parte a proiectului Romanian ShelterCapacity (RO-Shelt), în cadrul asistenţei internaţionale oferită Turciei, potrivit unei hotărâri adoptată vineri de Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă.

Într-un comunicat al Guvernului transmis Agerpres se arată că HCNSU a fost aprobată având în vedere cutremurul major produs în data de 6 februarie 2023 pe teritoriul Republicii Turcia şi luând act de solicitarea adresată României de către Comisia Europeană, prin Mecanismul European de Protecţie Civilă (ECHO-ERCC), de a pune la dispoziţie Turciei, din rezerva rescEU, aflată pe teritoriul României, mai multe tipuri de produse de adăpost, date fiind responsabilităţile ce revin ţării noastre, ca parte a proiectului Romanian ShelterCapacity (RO-Shelt).

Guvernul reaminteşte că Romanian ShelterCapacity (RO-Shelt) reprezintă acţiunea întreprinsă de Comisia Europeană ce are în vedere crearea unei capacităţi de adăpostire temporară rescEU, care să fie disponibilă pentru desfăşurarea misiunilor din cadrul Mecanismului European de Protecţie Civilă. AGERPRES

The post Trenurile cu ajutoare pentru Turcia vor pleca sâmbătă seara din Bucureşti appeared first on News Bucuresti.

Citește și:

Activează Notificările OK No thanks