Tribunalul Vrancea a desemnat, joi, prin tragere la sorţi, preşedinţii secţiilor de votare la referendumul pentru înfiinţarea satului Fundătura, în comuna Păuleşti, care va avea loc pe 15 august, a informat instituţia.
Potrivit purtătorului de cuvânt al Tribunalului Vrancea, preşedinţii desemnaţi pentru cele trei secţii care vor fi organizate cu ocazia referendumului pentru consultarea populaţiei vor fi Carmen Diaconu, Mădălina Roiniţă şi Vasile Popa.
Duminică, 15 august, păuleştenii sunt chemaţi la urne pentru a decide reorganizarea comunei lor şi înfiinţarea satului Fundătura, un cătun a cărui populaţie a crescut de la an la an.
‘Este o iniţiativă şi o dorinţă a cetăţenilor din cătunul Fundătura, pe care noi am acceptat-o şi pentru care am făcut demersurile necesare. În consecinţă, vom avea un referendum. Fundătura este un sat în creştere. În 2003 când s-a reînfiinţat comuna Păuleşti erau circa 340 alegători, astăzi avem peste 450 alegători, deci o creştere evidentă a numărului de persoane’, a declarat, pentru AGERPRES, viceprimarul Ionel Soare.
Dacă cetăţenii se vor prezenta la urme, Fundătura va fi declarat sat, iar locuitorii se vor putea bucura şi de unele beneficii care derivă din acest statut.
‘Cel mai mare beneficiu pentru satul Fundătura ar fi acela de a putea beneficia de un cabinet medical cu un medic de familie în sat, care astăzi poposeşte doar în celelalte două sate ale comunei, la Păuleşti şi la Hăulişca. De asemenea, odată cu reînfiinţarea satului, locuitorii vor putea beneficia de modernizarea şcolii, modernizarea infrastructurii rutiere, a aducţiunii cu apă, iluminatului public. Pe termen lung, sperăm că va fi posibilă şi reînfiinţarea unui cămin cultural’, a precizat viceprimarul.
Potrivit reprezentantului autorităţii locale, pentru ca referendumul de înfiinţare a satului Fundătura să fie validat, este nevoie de prezenţa a 490 de alegători din cei circa 1.600 de locuitori ai comunei Păuleşti.
Păuleştiul este o comună de munte din nord-vestul judeţului Vrancea, situată pe malul drept al râului Putna şi formată astăzi din satele Hăulişca şi Păuleşti. AGERPRES / (A – autor: Dana Lepădatu, editor: Karina Olteanu)